За дома

Най-евтините пазари за плодове и зеленчуци в София

21.12.2010г. / 11 46ч.
Аз жената
Най-евтините пазари за плодове и зеленчуци в София

Плодове и зеленчуци трябва да ядем всеки ден, защото е здравословно, затова гледаме да ги купим по-евтино и по възможност не от "Бутици за плодове и зеленчуци". Поради недостиг на време, а през зимата заради студа и хлъзгавите улици, малко хора пазаруват извън района, където живеят или работят. И все пак, ако сте решили по празниците да се снабдите с плодове и зеленчуци на изгодна цена, ето какво установи проучване на Az-jenata.bg:

Най-евтините пазари са Женският пазар и пазарът "Димитър Петков".

Женският всеки го знае. За него сме писали вече - На всяко пазаруване хвърлям 10 лева в боклука. На него ще намерите до 2-3 пъти по-ниски цени от пазара на Ситняково, ул. "Граф Игнатиев" и още дузина квартални пазарчета. Само стискайте по-здраво дамската чанта под мишница, че няма гаранция, че ще излезете от него невредими (но и за всеки друг пазар, хипермаркет и мол важи същото).

До пазар "Димитър Петков" може да стигнете с трамвай № 10, 8 и 3. Наблизо е и метростанция "Константин Величков". Цените му се доближават до Женския пазар, но малко по-скъпи.

Пазар "Римска стена" е по-скъп в сравнение с първите два, но по-евтин в сравнение с околните малки магазинчета в квартал "Лозенец". А още по-изгодно ще ви бъде да хванете трамвай № 10, който ще ви отведе на пазара "Димитър Петков".

Мнозина не обичат да пазаруват от пазарите, защото смятат, че евтините цени са за сметка на качеството - често не ти дават да избираш и между здравите ти пробутват и развалена стока. Но не винаги е така. Скоро бях на Женския пазар и един много любезен продавач ме попита меко киви ли искам, или твърдо, защото ако няма да го ям веднага, по-добре да взема твърдо. Така че, не губете вяра в доброто у човека

Много от хипермаркетите също свалиха цените на плодове и зеленчуци, като някъде има ограничение на количеството, което може да купите - до 3 кг. Някои хора събират рекламните брошури от пощенската кутия, сравняват цените и след това атакуват. Пенсионерите по неволя са специалисти в това отношение. Питайте ги за най-изгодната цена и всичко ще ви разкажат.

Приятен празничен пазар и ви пожелавам да се вместите в празничния бюджет и трапезата ви да бъде богата!

П.П. Моля, споделете вашия опит в пазаруването в други пазари в София. Кой е любимият ви пазар? С обща помощ ще класираме най-евтините пазари в София, а също и в други градове в страната. Очакваме коментарите ви.

Вижте още:
Колко пари харчим при пазаруване и колко нерви
Бутикови рецепти кърпят семейния бюджет
3 есенни зеленчука, които трябва да влязат в кухнята





 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Модератор ( преди 9 месеца )
До Валерко: Статията със сигурност не е платена, уверяваме ви, но все пак е отпреди 10 (десет) години...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Валерко ( преди 9 месеца )
Това явно е платена статия на пазар Римска стена. Значи, пазар Римска стена, е един от възможно най-скъпите пазари в София!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ceko ( преди 11 години )
На женския и Димитър Петков освен ако не си за цигари от ***, не си заслужава да се ходи отдавна. Купчина *** продават смотана стока, за да замаскират цигарите между смотаните репички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ivanita ( преди 11 години )
mn hubava statiq :) v carrefour puskat syshto dobri promocii na plodovete i zelenchucite, no ne sym dovolna ot kachestvoto ( ednoto za smetka na drugoto)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар