Тя, звездата

Избраха 44-годишната Даниела Цветанова за Мисис Баба 2011

22.01.2011г. / 16 16ч.
Надежда Маринова
Избраха 44-годишната Даниела Цветанова за Мисис Баба 2011

44-годишната Даниела Цветанова от София стана Мисис Баба 2011.

Вечерта на Бабинден, 21 януари 2011 г., на официална церемония в гранд-хотел „София” се състоя конкурсът „Мисис Баба 2011”. Победителка стана Даниела Цветанова на 44 години. Тя показа красота, артистичност и покори жури и публика с професионално изпята народна песен. Даниела има собствен бизнес и 2 внука – момиченце на 2 години и момченце на 8.

Първа подгласничка на „Мисис Баба 2011” стана Петя Костадинова от Поморие. Петя е на 48 г., има един внук на 1 годинка. От много години се занимава с каланетика и е убедена, че благодарение на гимнастиката има красив външен вид, много енергия и позитивно мислене.

Втората подгласничка в тазгодишния конкурс стана Венцислава Георгиева от София, на 40 г., която е баба от 9 месеца.

Журито избра за трета подгласничка 47-годишната Юлия Николчова, която впечатли жури и публика с народни танци и спечели и още една титла „Мис Баба 2011 Артистичност”.

Имаше и четвърта подгласничка – също 47-годишна, русенката Светлана Йорданова. От години се занимава с фитнес, във втория кръг от конкурса демонстрира на сцената 50 коремни преси.

Почти всички 17 кандидатки получиха специални награди от спонсорите на „Мисис Баба 2011”. Много атрактивно беше представянето на Таня Райкова - "Мисис Баба 2011 Талант" за невероятното си превъплъщение в няколко роли за няколко минути под музиката и текста на песента на Петя Буюклиева "Жена на всички времена".

Бяха обявени още:
- „Мисис Баба 2011 Чар” – Петя Здравкова;
- „Мисис Баба 2011 Звезда” – Виолета Кючукова;
- „Мисис Баба 2011 Грация” – Мария Държикова;
- „Мисис Баба 2011 Елегантност” – Павлина Колева и др.

Най-възрастната участничка в конкурса беше 73-годишната Еленка Костова от Правец, която е състезател по тласкане на гюле и хвърляне на копие и има няколко златни медала от различни първенства - Балканиади, европейско и републиканско.

Конкурсът „Мисис Баба 2011” се провежда за втора година. След подбор на 200 кандидатки журито отся 17, които се включиха в крайната надпревара. Дамите се състезаваха в три кръга: в първия представиха накратко себе си, във втория показаха умения и таланти, в третия дефилираха във вечерни рокли, избрани, а някои и ушити от самите тях.

Бабите в конкурса показаха и доказаха, че модерната баба е красива, със самочувствие, уверена, амбициозна, щастлива, със собствен личен живот, с много хобита и таланти, като това не й пречи да обича и да се грижи за внуците си. Всички кандидатки признаха, че спортът - фитнес или гимнастика, и танците заемат важно място в живота им и са абсолютно необходимо условие за красива външност и младежко излъчване.

По време на конкурса беше проведена и благотворителна акция за събиране на средства за операция на една изключително борбена жена – Галина Дичева - бивш акушер-гинеколог, загубила зрението си при автомобилна катастрофа. За тези, които искат да я подкрепят, ето банковите й сметки.
 
  Първа Инвестиционна банка
  BGN BG94FINV91501000250115
  USD BG47FINV91501003636164
  EUR BG68FINV91501003636174
  IBAN BG FINV9150

На снимката: отдясно е Мисис Баба 2011 - Даниела Цветанова, а отляво - Мисис Баба 2010 - Капка Амзина
Автор снимка: Ивет Лолова

Вижте още:
Интервю с Даниела Цветанова: Не се чувствам баба
Интервю с Петя Костадинова: С каланетика ще имате красиво тяло и самочувствие
Официални рокли от конкурса "Мисис Баба 2011"
Претендентки за титлата “Мисис България” се състезаваха в готвене
Красива софиянка стана "Мис България 2010"

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Дизайнерка ( преди 11 години )
Г-жо/г-це Лалова - авторката на статията, нима ви костваше нещо, за да не отбележите и другите призове - Мисис PERLITA Гери от София, Мисис FAUMOS - Ваня от Пловдив и др. и др, за тях няма и нито ред, защо ли? Може би само присъстващите могат да отговорят - защото Гери е положила много усилия,труд и средства за модните си дрехи, а Ваня е отдала много свободно време, труд, амбиция - за да бъде толкова гъвкава и пластична йога. Е може би тези жени нямат нужда от два реда във вашето издание - ЖЕНАТА?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Лили ( преди 11 години )
Аз пък познавам миналогодишната носителка на титлата , която също е на снимката и зная, че няма никакви пластични намеси по себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Жанета ( преди 11 години )
Подкрепям госпожата, че конкурса е нагласен особено след като познавам въпросната Мисис баба 2011 цялата тунингована от главата до петите .За първи път чувам че е бизнес дама може би започнала бизнеса от 21.01.2011.Няма ли в тази държава хората да говорят истината без да лъжат.Защо не и дадохте да реши един тест за интелигентност там щяхте да я оцените .........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
присъствала ( преди 11 години )
Мили хора, по нагласен конкурс предварително, както е почти при всички конкурси няма как. Имаше много по стилни дами с повече качества, но не бяха оценени. Жалко найстина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ангел ( преди 11 години )
Ох,да имам една такава баба...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар