Тя, звездата

Петя Костадинова: С каланетика ще имате красиво тяло и самочувствие

30.01.2011г. / 10 53ч.
Ивет Лолова
Петя Костадинова: С каланетика ще имате красиво тяло и самочувствие

Петя Костадинова е от Поморие. Тази година на Бабинден тя спечели в конкурса „Мисис Баба 2011“ почетното второ място, като стана първа подгласничка на победителката Даниела Цветанова. Петя не крие годините си. Тя е на 48 години и има стройно и грациозно тяло, благодарение на каланетиката, с която се занимава вече 20 години. Ето какво още разказа тя в това интервю, специално за Az-jenata.bg.

Кажете нещо повече за себе си.
Казвам се Петя Костадинова, от град Поморие, на 48 години съм, щастливо омъжена съм от 28 години. Имам 2 дъщери, Илиана на 28 и Ваня на 24 и един внук – Антон, който е на 1 г. и 1 месец.

Как се чувствате с голямата награда „Първа подгласничка на Мисис Баба 2011“? Очаквахте ли я?
Изобщо не очаквах да спечеля. Много съм доволна, че наистина конкурсът не беше нагласен, всичко е много реално.

Кой Ви записа за конкурса?
Една моя приятелка, Мария Вълчева, ме записа, като много настояваше и накрая ме убеди да участвам. Но за мен всичко беше на шега.

Как се чувствате като баба?
За жените, които обичат децата, раждането на внуче ги прави още по-щастливи. Това е радостна емоция, но и отговорност. Като баба се чувствам прекрасно. Много обичам децата и съм много всеотдайна баба. Дъщеря ми със семейството си живее в нашата къща на третия етаж. Антон всяка вечер е при нас. Тъй като работата ми започва по-късно, сутрин аз му приготвям закуска – баници, палачинки, милинки, тутманици. Аз съм всеотдайна майка и баба. Обичам да се грижа и за себе си, но много се раздавам и на семейството си.

Каланетиката ли е тайната на красивото Ви и стройно тяло?
Истината е в спортуването, но сериозното. От 20 години тренирам по 2 пъти седмично по 1 час каланетика. Но никога не имитирам трениране, винаги правя упражненията както трябва да се играят, с необходимото натоварване. Каланетиката наистина моделира тялото и то по най-прекрасния начин. Фигурата ми съвсем не беше тази преди да започна да тренирам.
Това не е просто хоби, а начин на живот. Без упражненията не мога да живея. Те ми дават толкова много енергия и сила, че имам чувството, че мога да полетя. Ще играя, докато физически тялото ми позволява.
Освен това ходя пеша до работата и обратно по 6-7 км на ден, което е също много важно. Карам много колело вече доста години.

Дъщерите Ви играят ли с Вас каланетика?
Не, играя с 4-5 жени в една от стаите у дома, която съм приспособила за целта. От 15 години се събираме вечер 2 пъти седмично.

Спазвате ли някаква диета?
През живота си не съм спазвала никакъв хранителен режим, нито каквато и да е диета. За мен процесът на хранене е голямо удоволствие и не мога да си позволя да се лиша от него. Единственото „специално“ нещо, което правя е, всяка сутрин след измиване на зъбите да изпивам по 500 мл топла вода, без нищо. Не пуша, но всяка вечер си казваме „Наздраве“ с моя съпруг – било с чаша вино или с друго питие.

С какво се занимавате сега?
Дълги години шиех облекла. 12 години бях учителка в Техникум по туризъм, в модна паралелка „Оператор в шевното производство“. През 2006 г. съкратиха специалността и на 45 години завърших второ образование в Университета по хранителна промишленост в Пловдив, специалност „Туризъм“, за да мога да преподавам. Много обичам учителската професия и имам голямо желание да се върна в училище. На този етап все още не може, тъй като има малък прием, но вярвам, че в скоро време нещата ще се променят. Сега работя в офиса на „Герб“ в Поморие.

Какво ще пожелаете на българските жени?
На всички български жени искам да пожелая да се грижат за себе си. Жената трябва да полага много усилия, за да изглежда добре, защото красотата много рядко се дава даром. Възмущавам се от жени, които не спортуват. Те не могат да си представят колко много дава спортът. Имам толкова много енергия, че никога не чувствам умора.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време