Семейство

Весел рожден ден на достъпна цена

05.03.2011г. / 01 36ч.
Вергиния Генова
Весел рожден ден на достъпна цена

Какво значи весел рожден ден?

Съобразен с възрастта на детето.
За едно двегодишно дете весел рожден ден може да е торта със свещички и цветно опакован подарък, а за един тийнейджър мини дискотека, с много приятели и без родители.

Съобразен с темперамента на рожденика.
Някои деца предпочитат двама трима приятели и игра цял ден у дома. За други, ако няма поне 20 човека, не е имало купон.

Съобразен с предпочитанията на рожденика.
Дали ще е парти за принцеси, Бакуган парти, парти за пирати, пижамено парти или Мечо Пух купон.

Съобразен с приятелите на рожденика.
Ако са по-буйни, помислете за голяма спортна площадка. Ако предпочитат по-тихи игри може да отидете и в арт студио.

Съобразен със сезона.
Ако е лято могат да се дадат много идеи за празнуване на весел и евтин рожден ден на открито, обаче, ако сезонът не го позволява, тогава евтиният рожден ден е въпрос на преговори и дипломация.

Достъпна цена за детски рожден ден?
Това също е доста разтегливо понятие. За едни достъпна цена е 50 лева, за други 500 лева. Повечето родители си казват – какво пък, рожденият ден е веднъж в годината, нека сбъднем още едно желание на детето си.
В крайна сметка нали живеем заради спомените. Нека да има хубави преживявания от рождените си дни! Нека направим порастването му запомнящо се, пък дадените за това пари може да компенсираме по друг начин.

Всички заедно.
Определено по-евтино излиза, ако съберем на едно място всички, които искаме да почерпим.
Неудобството е, че понякога гостите не се познават или са на различна възраст и затова трябва да помислим за подходящо компромисно място и време.

Да наемем само зала.
Ако можем да използваме само зала (с наем, а най-добре без да плащаме наем) и да донесем храна и напитки от къщи ще ни излезе най-евтино. Ще почерпим гостите точно с това, което бихме искали, а няма да се чудим дали пиците, които заведението ще предложи ще стават за ядене и дали кетърингът ще е добър. За съжаление и организиращите рождени дни фирми много добре знаят, че ще ви излезе по-евтино, а те ще спечелят по-малко, така че не позволяват да се внася торта и храна от къщи. На някои места дори се плаща, ако решиш да донесеш нещо.

Да станем аниматори.
Ако имате добър организаторски талант и здрави нерви, с цел да спестите малко пари може да наемете само зала, а пък вие да се превъплътите в аниматор.
Ако сте решили да поканите повече от пет деца на едно място не си мислете, че вкъщи ще ви излезе най-евтино, защото пораженията, които могат да предизвикат може да се окажат в пъти по-големи от празнуването навън, без да включваме нервите, подготовката и почистването.

И помнете – родителството е маратон. Ще трябва да организирате поне 14-15 рождени дни, преди да пуснете детето си само да се грижи за празненствата си.
Започнете с малки рождени дни у дома. Колкото по-малки са децата, толкова по-лесно и по-евтино можете да организирате весел празник.
И помнете – детето трябва да е в центъра.
Независимо от големината на рождения ден, целта е детето да усети вкуса на щастието.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време