Интимно

3 неща, които правят жените щастливи

17.03.2011г. / 13 36ч.
Мария Дуковска
3 неща, които правят жените щастливи

Напоследък щастието е ключова дума в маркетинга - книжарниците бълват бестселъри, които ни учат как да намерим радостта в живота, рекламите ни предлагат всевъзможни продукти, които ни осигуряват същото и сякаш да постигнем хармония е най-лесното нещо в света.

Според психолозите обаче са достатъчни 3 простички нематериални неща, които могат да направят всяка жена щастлива, и то по достъпен начин:

1. Автономия

Жените искат да се чувстват независими. Искат да могат да контролират домашната обстановка или ситуацията в офиса, властта да е в техни ръце.

2. Компетентност

Усещането, че се справяме в работата си, че сме квалифицирани, е напълно достатъчно да сме щастливи и уверени в себе си.

3. Социални контакти

Пълноценните взаимоотношения с хората около нас, било то членове на семейството, близки приятели или колеги, ни правят истински щастливи. Това е и най-голямото богатство, което ни доставя удоволствие в живота - споделените радости и проблеми с любимите ни същества!

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Съгласна съм с мнението на психолозите.Вярно както казва Катерина-децата са на първо място, но това се включва в третото простичко нещо, за да бъде щастлива една жена.Постигнала съм и трите и наистина съм ЩАСТЛИВА ЖЕНА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Катерина ( преди 11 години )
Ами не знам кои са тези психолози, дето са направили така изложената класация от простички нематериални неща, но според мен за една истинска и зряла жена на първо място винаги стоят ДЕЦАТА - дали вече е станала майка или все още мечтае за това - въпрос на подробност ... (Който не вярва, може да пробва с метода на изключването, да видим кое ще остане последното нещо от което една жена ще се откаже...)Иначе, изложените неща са си важни по принцип, и то не само за жените...Поздрави,:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар