Свободно време

Деца нарисуваха „Рецептите на баба“

14.04.2011г. / 07 40ч.
Аз жената
Деца нарисуваха „Рецептите на баба“

Деветгодишната Наталия Добрева от София спечели първо място в конкурса за рисунки "Рецептите на баба", който съпътства кулинарния фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град 2011". Младата художничка е от детска школа "Спектър" с ръководител Любов Тотева.

Над 800 участника от цяла България изпратиха свои рисунки за националния конкурс. Той започна през януари, а тематиката включваше любими бабини гозби и традиционна българска трапеза.

На 15-ти април 2011 г.от 11.00 ч. в Националния дворец на децата ще бъде открита изложба с отличените творби и награждаването на победителите с грамоти.

На 11-ти март жури избра плакат за 2011 г. с визия на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”, а също така и пътуваща изложба, която да придружава фестивала при гостуването му в над 15 града в цялата страна.

Журито беше в състав: председател: Павлин Петров - председател на А.Р.И.З. 7, Членове: Надежда Кутева – художник, носител на наградата „Пазител на традициите” за 2010 г, Анна Янева - художник, Андрей Янев – художник, Лиляна Новоусенлиева – Арт-студиото ДеСтил и Милена Владкова – старши учител в Национален дворец на децата.

За трета поредна година Националният дворец на децата подкрепя националната инициатива на Шеф Пеньо Иванов - Ивитал и Асоциацията за развитието на изкуствата и занаятите – АРИЗ 7, чиято цел е да възроди интереса към българската кулинария и българските ястия, да показва, поддържа и възражда българската кулинарна традиция, да представя традиционни ястия от различни региони на страната.

Изпратените рисунки ще останат на съхранение във фонда на фестивала “Пъстра трапеза”. Авторските права на участващите и на наградените творби в конкурса се предоставят на организаторите и рисунките могат да се използват за целите на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на Моя град” 2011.

Az-jenata.bg е сред медийните партньори на фестивала и ще продължава да следи вкусните му събития.

Прочетете още:

 





 

Коментирай