Интимно

Как да простим изневяра?

11.06.2011г. / 12 41ч.
Нина Иванова
Как да простим изневяра?

Безспорно едно от най-болезнените и унизителни изживявания, които могат да ни се случат, са любовните изневери. Според полуофициални статистики, близо 50% от мъжете изневеряват и почти толкова често жените разбират за това.

Болката и обидата, когато разберем, че сме били лъгани от най-близкия си човек, често са толкова големи, че решаваме да се разделим с мъжа. Но ако сте от тези жени, на които им се е случило да им изневерят и все пак са решили да дадат втори шанс на половинката си, дали наистина сте успели да му простите? Моментът с прошката се оказва най-труден за осъществяване, макар отстрани да изглежда лесно да кажеш: „Аз простих.“ Но дали наистина е така и ако не сте успели да простите от сърце на човека до вас, то връзката ви ще е обречена на провал.

\n

Ето няколко неща, които могат да ви помогнат по дългия път на възстановяване на отношенията с мъжа до вас:

1. Открийте причината за изневярата – дали мъжът ви е бил отегчен, дали просто е търсил разнообразие или е било еднократна забивка, или пък се е влюбил в друга. Не забравяйте да анализирате и вашето отношение към него, дали в последно време не сте били безразлична и така сте го подтикнали към изневярата. В никакъв случай не бързайте да се обвинявате, а просто се опитайте да откриете мотива му да го направи. Едва тогава ще може истински да простите.

2. Направете трезва равносметка на взаимоотношенията си. Щастлива ли сте с този мъж, наистина ли ви обича и просто е направил грешка. Истински човек може да прости, само когато истински обича. Ако любовта ви наистина е много силна и искате отново да сте заедно, трябва да намерите сили да простите, дори и да ви отнеме време.

3. Доверието трябва да се възстанови. Знам, че на думи е по-лесно, отколкото на дело, но е задължително да върнете доверието помежду си. Ако всеки път, когато той закъснее или отсъства, вие се съмнявате в него, връзката ви е обречена. Единственият вариант нещата да потръгнат, е отново да му вярвате. Разбира се, за тази цел е необходимо и неговото старание. Но преди всичко доверието е двустранен процес – ако сте решили да му дадете шанс, повярвайте му отново. Всеки има право на това.

4. Създайте си нова реалност, по-добра и съвършена от предишната. Ако започвате отново и начисто с този мъж, трябва да забравите за миналото, все едно не е било. Опитайте се да бъдете повече време заедно и да съградите наново вашата връзка, сякаш сега се запознавате. Преоткрийте наново мъжа до вас, открийте му се и вие. Може би причината за изневярата е била именно старата реалност, която го е отегчила и отдръпнала от вас.

5. Решете какво искате, убедете се, че знаете как да го получите и работете здраво, за да го осъществите. Ако искате да сте с този мъж, макар че ви е наранил, е необходимо да му простите и да забравите. Постарайте се да бъдете щастлива, защото този живот е много кратък, но скъпоценен. Придайте му смисъл, като бъдете истински щастлива!

Прочетете още:

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати