Здраве и красота

Здравословни и леки закуски за плажа

06.07.2011г. / 11 10ч.
Аз жената
Здравословни и леки закуски за плажа

Храненето на плажа може да бъде приятно и здравословно. Вместо да се тъпчете с тестени и сладки неща, яжте плодовете на лятото и запазете линията си. Нарежете моркови на пръчици и заместете с тях солетите. Оранжевият пигмент бета-каротин дава на кожата блясък и защитава клетките от свободните радикали.

Ако пък ви се прииска сладко, откажете се от сладоледа в полза на динята. Тя е сочна и лека и не натоварва стомаха, както млечните продукти. Ликопенът в динята влияе благотворно на кожата, придава нежен розов загар и я пази хидратирана.

Сещали ли сте се да замразите гроздови зърна? Докато се потите на плажа, те не само че ще доставят антиоксиданти на организма ви, но и ще ви помогнат срещу жегата. Освен това едно гроздово зърно е само 3 калории, така че може да хапнете колкото си искате, без да се чувствате виновна.

Горещото време ви кара да пиете повече, но нека да е студен зелен чай, а не газирани подсладени напитки. Газираното надува и ви товари с празни и ненужни калории, а зеленият чай ускорява метаболизма и ви помага да свалите някой и друг излишен килограм.

Газираната вода е здравословна алтернатива на газираното безалкохолно, но нормалната вода е най-добрият начин да хидратирате тялото си отвън и отвътре през горещите дни и нощи.

Вместо да пиете плодов сок от кутия, направете си фреш. 100% натурален сок е пълен с антиоксиданти, а не с излишна захар.

Ако имате нужда от енергия си направете протеинов шейк, а не яжте шоколад. Такъв шейк е полезен за косата и ноктите и извайва тялото.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
До "до глупавия коме ( преди 11 години )
Да всички гореописани глезотии ги имаи дори и по хубави неща , но нека все пак да се чете преди да се плюе. Никой не ходи за два часа на плаж за да се нахрани. и никой няма да тръгне с "изискани" неща да се угоява. Вярно е, че по цял ден с хранене на плажа стоят предимно летовници, но и за тях си има заведения или столове за хранене, с неизброими вкуснотиики. А Вие госпожо/ице/ Едрева, акои наистина сте от Варна си спомнете какво ви е било нужно за плажа преди или след училище и дали искахме да приличаме на презрелите лелки с "нехладилните" чанти и целите бански криещи поувиснали меса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
до глупавия коментар ( преди 11 години )
В опита си да бъде оригинален и остроумен, човек е способен да напише доста глупости. Има достатъчно пособия като хладилни чанти, чанти и торбички, които задържат желаната ниска температура на нещата в тях. Пък и на плаж нормалните хора ходят за по два часа максимум, а не цял ден - нали?Това със зърната, медузите и морков вместо мъж е доста селско. Няма да коментирам. Пък и човек, който "ходи на море"....какво да очакваш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Донка ( преди 11 години )
Родена съм във Варна и живея на 10 мин. от плажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Живея, а не мечтая з ( преди 11 години )
*** вместо с мъж,чудесна е идеята за динята , но на плажа няма хладилник и "***" не ти я предлагат, същото се отнася и за гроздовите зърна/за разлика от други те не присъстват на плажа/, За зеленият чай съм за..., но и повечето безалкохолни напитки не съдържат захар.Всъщност на плажа са монтирани безброй автомати за фреш, а за протеиновия шейк е добре да използвате медузи, понякога плажа е пълен с тях. Всъщност пишещата хдила ли е на море или само си мечтае да и се случи това на 5-10 години?От редакцията:При цялата ни почти безгранична толерантност, съкратихме началото на този коментар. Авторката на статията обаче имаше "удоволствието" да го прочете както си беше. Благодарим за разбирането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар