Здраве и красота

Как да не напълнеем след края на лятото

11.09.2011г. / 22 32ч.
Аз жената
Как да не напълнеем след края на лятото

През лятото обикновено губим по някой и друг килограм, тъй като се движим повече и хапваме свежи плодове и зеленчуци в по-големи количества, а понякога е толкова горещо, че даже не ни се яде. Слънчевият и топъл сезон обаче свърши и сме на прага на есента или иначе казано – започваме лека полека да трупаме килограми с по-тежките храни, а и по-хладното време ни предразполага към излежаване на топло вкъщи. Какво трябва или не трябва да правим, за да избегнем есенното напълняване, което ще прелее в преяждане по коледните празници (ей сега ще дойдат)?
Най-напред задръжте всичко под контрол. Продължете да зареждате хладилника с пресни плодове и зеленчуци. Не започвайте от сега да правите домашни калорични сладкиши, обичайни за студените месеци. Планирайте кога ще спортувате – така вероятността наистина да тренирате е по-голяма, отколкото да решите, че точно сега нямате време за упражнения. Графикът и доброто разпределение на задачите през деня ще ви помогнат да намерите време за всичко.
Малките закуски между храненията са важни за ускоряване на метаболизма и за правилното отслабване. Подгответе си здравословни малки порции от кисело мляко, плодове, мюсли, ядки или друго. При основните хранения изяждайте първо протеините – ако имате възможност първо свършете с пилешкото месо и после изяжте картофите и хляба.
Не пропускайте хранения – всъщност така окуражавате натрупването на запаси от мазнини.

Прочетете още:

Коментирай