За дома

Мухъл в банята – как да се справя?

23.09.2011г. / 00 47ч.
Аз жената
Мухъл в банята – как да се справя?

Мухълът в дома е голям проблем, който не бива да се пренебрегва. Той може да доведе до алергични реакции и дори до смърт. Мухълът е вид гъбички, които са навсякъде около нас. Ако вкъщи има влага, която не изсъхва бързо, например теч или пък при наводнение, мухълът веднага се появява, тъй като има добри условия за това.
Най-добрият начин за справяне с мухъла е първо да заложите на превенцията. От съществено значение е добрата вентилация. Мухълът пораства, ако влагата не изсъхне, а ако в най-мокрото помещение – банята няма вентилатор или пък той не работи добре, това е първото нещо, което трябва да оправите.
Включвайте вентилатора по време и след къпане, за да изсмуче влагата и неприятните миризми. Отваряйте прозорците и вратата след като сте взели душ, дори и през зимата.
Можете да повикате професионална помощ, която да изчисти мухъла и да предотврати появата му отново. Ако имате деца, използвайте еко-препарати.
Можете да контролирате колко влажно е в дома ви със специален уред – хигрометър. Не допускайте влажност по-висока от 30-50%.
Често проверявайте за течове като оглеждате добре около мивките в къщата.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
ai interesnoto e ce izcezva i se poyavyava na momenti ako e postoyanen muhal ste vuni postoyano a zasto izcezva miricmata na mometi celuvki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар