Майчинство

Надомна работа по време на майчинство

28.10.2011г. / 08 34ч.
Вергиния Генова
Надомна работа по време на майчинство

Майчинството е работа на пълно работно време. Под пълно се разбира 24 часа на денонощие. Така че едва ли много майки си помислят да работят нещо допълнително, ако не са финансово притиснати или не искат да губят професионална форма. Принципно не е невъзможно и с навлизането на Интернет във всеки дом възможностите за надомна работа се увеличават. Можете без излишен стрес да си гледате и работата, и дома и децата.

Въпреки огромната отговорност по гледане на дете, все пак е добре да имаме и някакво странично занимание, ако от него се печелят пари, още по-добре. Но дори да не ни трябват допълнително пари, младите майки могат да се разнообразят с приятно хоби, социална или благотворителна дейност. А защо не и да усвоим ново умение?


Ако никой не ни помага ще бъде трудно, но пък ако имаме поне един-двама помощника, така че да имаме няколко свободни часа на ден можем спокойно да си позволим да се запишем задочно обучение или да изкараме някой и друг курс за придобиване на нови умения в избрана от нас област.

А ако нямаме тази възможност и сме сами у дома, остава времето когато детето спи – тогава можем да плетем, да опитаме да бродираме или да шием, да пишем или рисуваме – каквото и да е, важното е да ни харесва и да се чувстваме удовлетворени.

Иначе рискуваме да се капсулираме между памперсите, тенджерите, тиганите и телевизора и когато излезем всред хора да нямаме никакви допирни точки. А колкото и да са ни близки приятели, ако нямат деца на същата възраст ще им писне постоянно да слушат за първото зъбче, първата дума и колко невероятно е нашето сладурче.

Колкото повече интереси и занимания имаме, въпреки 24 часовата ангажираност с детето, толкова по-пълноценни и по-щастливи ще се чувстваме.

Прочетете още:

Коментирай