Свободно време

Одеялцата на надеждата топлят повече

06.12.2011г. / 11 14ч.
Вергиния Генова
Одеялцата на надеждата топлят повече

Одеялца на надеждата се плетат целогодишно от доброволци. Една от инициаторките на идеята е Додо – Димитричка Павлова. Доброволци ги плетат, щедри хора ги купуват за малки сладки ангелчета, които да растат в едно по-цветно и дружелюбно настояще. Продават се на благотворителни коледни базари, а събраните пари отиват за дарения.

Идеята на тази инициатива е, че всеки може да се включи и всеки може да помогне. Който иска може да дари прежди, игли; който иска може да плете; който иска да събира елементите и да ги съшива; който може пък да купи одеялцата...

Ако искате да плетете трябва само да се свържете с организаторите и да получите схеми на плетките – квадратчета, ромбчета, рибки. Тези части се събират отново от доброволец, който ги съшива едно за друго и се получават цветни, свежи и топли одеялца. Както виждате цветната нишка събира и навързва във веригата много хора, които дават частица от себе си, за да може светът, в който живеем да стане малко по-шарен, малко по-красив, малко по-топъл.

Дамите се събират на сладки приказки и плетки целогодишно, обучават новаци, които искат да усвоят този майсторлък – плетенето, така че всеки е поканен и всеки е добре дошъл. На 10 декември в Унгарския културен институт отново ще има сбирка и ще се представят новите одеялца и новите надежди.

Фотопоглед

Прочетете още:

Коментирай