Здраве и красота

Лунна диета – януари 2012

21.12.2011г. / 10 27ч.
Вергиния Генова
Лунна диета – януари 2012

Пак е Нова година и пак се надяваме на нов късмет, ново щастие и сме изпълнени с нови надежди. Хайде да не се превъзнасям, че й клавиатурата ми се чуди на писанията, в днешните болни и несигурни времена истината е, че най-вече сме изпълнени с нови страхове и нови опасения. Но сега е моментът да си припомним старите библейски мъдрости, че е най-добре да възложим страховете си на Господа и да влезем в Новата година като нови хора с увереност и позитивизъм.
Аз предлагам на първи януари да не се поглеждаме в огледалото, за да не възкликваме: „Леле, как съм се освинила! Ужас, отвращавам се от себе си! Тая година ще отслабна вече с поне 10 кила.“
По-добре е да си обещаем да живеем по-здравословно, да спортуваме повече, да опитваме повече нови интересни неща и да си създаваме положителни емоции. Лошите има кой да ни ги натрапва! Надявам се, че сте съгласни.
Лунната диета, която ви припомням в началото на всеки месец, всъщност не е много диета, а просто няколко дни за разтоварване на организма и детоксикация. Ако не помага да отслабнете драстично, то не вреди. Знаете, 24 часа не се яде никаква храна, пият се само билкови чайове, много вода и прясно изцедени сокове (най-добре без портокалови, доматени и лимонови, заради киселинността им). Но внимание, най-неочаквано и всъщност заложено от вселенските закони, може би да изпита волята ни, мотивацията ни и кротката ни лудост по диетите първата дата за гладуване от тази година е не кой да е друг ден, а именно първи януари.

Лунните фази за януари 2012 са:
1 януари 2012, 08:15 часа – първа четвърт
9 януари 2012, 09:31 часа – пълнолуние
16 януари 2012, 11:09 часа – последна четвърт
23 януари 2012, 09:40 часа – новолуние
31 януари 2012, 06:10 часа – първа четвърт

Годината започва ударно с цели пет лунни фази. Е, още ли сте мотивирани да започнете годината с лечебно гладуване?
Май ще минем на друга народна мъдрост, че животът е изтъкан от компромиси. Със сигурност може да се направи изключение за първата дата от графика заради приятелите, заради вкусните гозби, заради семейството, заради Васильовците и Василисите, заради традицията да започнем годината максимално щастливи и доволни.
Ако някой все пак реши да гладува на първи януари, това със сигурност ще да е много дисциплиниран, силно мотивиран и волеви човек и аз лично много ще се радвам да ни пише, за да ни разкаже за себе си.

Прочетете още:

Коментирай