Семейство

Да подаряваме ли подаръци за Нова година?

22.12.2011г. / 13 54ч.
Вергиния Генова
Да подаряваме ли подаръци за Нова година?

Да подаряваме ли подаръци за Нова година? Какво е вашето мнение?
Може би отговорът е – според зависи.
Ако и Коледа и Нова година ще празнуваме само със семейството си, то спокойно подаръци може да разменим само на Коледа.
Ако обаче Коледа ще празнуваме с едни хора, а на Нова година с други, то за всеки трябва да има по нещо. В зависимост от характера на Новогодишния купон подаръците може да са символични, на принципа на томболата или да има подаръци за всички от сърце. Да не забравяме, че в спомените на много хора Дядо Мраз потропва с червени ботушки.
Ако има деца според мен е задължително подаръци под елхата на Коледа и по нещо малко и за Нова година. Ако има и пораснали деца, които ще се радват – добре е да следваме същата схема. Може единият празник да запазим за подаръци – лично творчество – коледни ангелчета, ръчно правени рамки за снимки, свещи, свещници... каквото умеем. Когато децата са участвали в направата, стават мил подарък за баба, дядо, леля, стринка и т. н., особено ако не ни виждат често.
Не по-лоша идея е за Нова година да подаряваме храни и напитки, с една дума провизии. Януари традиционно е финансово тежък и студен месец, особено за тези, които не могат да си направят добре сметките. Така че на всеки ще му влезе в употреба – кошница пълна с луканки, сирена, вина, плодове или други благини.
Откакто все сме в криза да не уточнявам годините, дори тенджера с пакет боб ми се струва много подходящ подарък, само че внимавайте, защото някои хора ще го счетат за подигравка. Искрено се надявам в графата на най-желани подаръци да не са чувал брашно, бидон кисели краставички, печено прасе, а всеки да може да си купи сам продуктите, които му трябват. И все пак да не забравяме, че повечето мъже не биха върнали хубава бутилка и зарзават расъл на кокал, а дамите луксозни бонбони и сладко ликьорче. Така че нека има за всички от сърце и да не забравяме за новата година да тропнем и хорце.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
илия ( преди 7 години )
интересни предложения, интересна статия аз всяка година съм различен и си купувам забавни (cut) и куп други малки забавни шегички от(cut)От редакцията:Прощавайте, но ако ви трябва реклама, моля, пишете наinfo***az-jenata.bgили наreklama***investor.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар