Конкурс

Обяснение в любов с рецепта

03.01.2012г. / 10 59ч.
Аз жената
Обяснение в любов с рецепта

И този конкурс приключи, благодарим на всички, които участваха. Ето и тези, които ще получат по една книга:
Петя Стойчева
Тони Вутова
Димитринка Димова
Мария Стоева
Галина Богданова

Както обикновено молим всички наградени, които са от София, да заповядат да получат своите награди на адрес: София, ул. „Никола Славков“ 41, ет. 3, ап. 26, всеки петък от 9 до 18 ч., а тези които са от страната, молим да изпратят точен пощенски адрес, пощенски код и телефон за връзка на електронна поща konkurs@az-jenata.com Награди, непотърсени повече от един месец след обявяването им не се връчват.

* * *

Скъпи приятелки,

С наближаването на 14 февруари - празникът на влюбените, ви каним да се включите в новия ни конкурс - "Обяснение в любов с кулинарна рецепта". Въпреки, че някои го смятат за клише, но поговорката наистина е вярна - "Любовта минава през стомаха".

Какво ястие бихте сготвили и как бихте го сервирали на вашия любим, за да му кажете че го обичате или че още го обичате, или че винаги ще го обичате.

Развихрете вашето кулинарно въображение и споделете с нас вашата любовна рецепта. Може да се включите в конкурса само с една рецепта с ваша снимка и оригинално име, съответно на празничния повод. Това може да е закуска, десерт, предястие или салата, основно ястие и напитка.

Жури от редакцията на Az-jenata.bg ще определи 5-те най-интересно оформени, изкушаващо приготвени или с любопитно име рецепти в 5-те готварски рубрики, посочени по-горе.

Рецептите изпращайте на адрес konkurs@az-jenata.com до 15 февруари.
Някои от рецептите ще публикуваме на сайта.
Авторките на най-добрите 5 ще получат книги за награди.

В конкурса участват:
Мария Борисова - С усмивка за закуска
Галя Николова - Валентински сърчица
Яница Маринова - Интимност в кухнята (извънредно участие)
Илиана Димова - Обичам те с шоколад
Десислава Кръстева - Обичам те с руска салата
Анелия Терзиева - Крем „Любовно изкушение“
Ренета Тошкова - Торта-сърце с банани и нескафе
Лидия Стойкова - Влюбени гълъби
Радостина Десиславова - Сърчица с кренвирш
Марта Денева - Любовна сладоледена торта
Севинч Ахмед - Кекс „Нашето сърце“
Елка Грозева - Любов на клечка
Росица Петрова - Сиропирана баклава с крем и орехи
Даниела Райкова - Топло сърце от кренвирш
Славея Дочева - Сладка изненада
Десислав Николов - Мъфини за влюбени
Димитринка Димова - Пица „Любов“
Петя Стойчева - Печена тиква с много любов
Галина Костадинова - Руло „На милото с любов“
Тони Вутова - Хапки сърчица
Елисавета Консулова - Сладки Валентинки
Гергана Георгиева - Късчета любов за двама
Адриан Попов - Гулаш в сърце от ориз
Мария Стоева - Коктейл „Страст“ Деница Дахлева:
Денят ще е хубав, когато започне хубаво. А какво по-хубаво от това да започнем деня с уникална усмивка, която да те накара да се усмихнеш ! :) Тук няма сложна рецепта и не е никак трудно за изпълнение, сами виждате. Но нима именно най-простите неща не се оказват обикновено най-хубавите и ценните в живота... ? :) :) :)
Анна Лукова - Картофена пица „Обичам те“
Маноела Бунцева - Ябълков пай-сърце
Радослав Михов - Цветна екзотика с целувка от мед (за двама)
Мирена Тодорова - Салата „Слънчева обич за теб!“
Галина Богданова - Хрупкави сърчица от семена за влюбени
Румяна Карталска - Бисквитена торта „Обичам те“

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Много харесваме вашите кулинарни конкурси. Ето с туршиите беше страхотен. Но колко време отнема да се обработят от редакцията получените рецепти? И от нашата служба изпратиха рецепти, но почти не се променят от 1-2 дни? Странно е да няма нови по Свети Валентин? От редакцията:Не публикуваме всичко изпратено. Не публикуваме прекопирано, а днеска вече публикувахме ново, но вие вероятно не следите, този път ги добавяме най-долу. Не публикуваме и по много на ден, за да се виждат по-дълго на главната страница. Освен това и днес се изпращат, че и утре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Е предполага се, че утре ще ни кажете и пуснете всички други рецепти след като до днес е срока, но малко сме нетърпеливи :) и искаме да знаем всичко.От редакцията:Да. Например сега питаме по и-мейл-а как е името на една от участничките, защото не го е написала... Пък дали и кога ще отговори, ще видим. А срокът е до днес, което значи че до полунощ може да дойдат още рецепти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Напротив - точно защото ги следим всеки ден и затова се ядосваме, че или няма интерес към този конкурс - което е е за учудване - любовта обикновенно вълнува всички или се задържат. И затова се питаме как така няма почти нищо ново? За последните 2-3 дни - само 1 рецепта за гулаш се появи от дете, но явно написана от възрастен, а вчера се появи и един коктейл. И освен това всички рецепти са отнякъде тръгнали и са модифицирани от изпълнителките. Тази за гулаша например съм я срещала вече в унгарски сайт. И доста от другите не изглеждат оригинални, а модифицирани познати. Което си е нормално. Все пак не се пише поезия. Така, че показвайте всичко по-добре - и нека ние - читателите ще сме вашето жури и да си кажем и ние мнението. А така няма обратна връзка - след като само вие си цензурирате. Оставете и на нас и по добре веднага показвайте новите - има начин да показвате винаги новите първи - ако и да са рецептите на няколко страници. От редакцията:А преведените с Гугъл преводача от английски без след това да е пипан текста да публикуваме ли? :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Ами така казано: "за преведените с Гугъл преводача от английски без след това да е пипан текста да публикуваме ли?" Вероятно не :) Щом дори не поправен текста след Гугъл - и никак не е модифицирана, значи явно не е реализирана реално. Но много от дамите дали рецепти си пишат направо, че не помнят дори откъде е бил оригинала, но те са го направили еди как си. Значи въпреки, че са ползвали чужда рецепта за основа, са се потрудили да направят свой вариант. С рецептите е нещо като народно творчество: понякога на всички е известно каква е първоначалната приказка, но все пак ти си се сетил да я разкажеш ето тук и със свои думи. Трудно е да се прецени като напишеш общоизвестни операции при готвене например "нарежда се в тава и се пече се във фурна на 200 градуса" колко други рецепти копираш с това и тази фраза ти се е набила след дългогодишна употреба и ти вече си я мислиш за своя :) Наистина Ви разбираме, че е трудно да се отсява плявата от зърното, и вероятно ви коств а много труд - но все пак след като не виждаме да се появпва "нашето зърно" и започваме да се питаме дали правилно и как го отсявате. Така, че показвайте поне тези които очевидно не са Гугълски или ни светнете за ситуацията с някаква обратна инфо доколкото това е възможно за вас. След като има само двайсетина рецепти отсяти - едва ли са толкова много всичките, че да не им отговорите на потрудилите се да Ви напишат. Или дайте инфото тук някак си. И вече от любопитство - знае ли се колко са всички получени "любовни" рецепти досега за този конкурс? Това ли ще са всичките рецепти все пак? От редакцията:Има още десетина, които чакат да бъдат прегледани. Обаче все пак копирани с мишката текстове не стоят някак добре. Колкото за Вашето зърно, пишете ни по и-мейл-а, за да разберем кое е, пък ще Ви кажем защо и какво с него. :-) Знае се колко са получените рецепти, разбира се. Можем да ги преброим. И още нещо: след последните промени в коментарите на сайта има вероятност те да бъдат четени от редактор само ако някой специално ни пише по пощата и ни обърне внимание върху някой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
И каква е идеята на този повтарящ се текст на Деница Дахлева, залепен за последната рецепта - освен, че е много емоционален, но чак пък да го повторите 3-4 пъти и то с правописните грешки и тези знаци " >>" отпред :) Е предполагам, че е редакторска копи пейст грешка - така че си го оправете, ако не сте го видели. От редакцията:Да, така е, благодарим. Ще го оправим. Идеята е, че дойде снимка без рецепта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Galq ( преди 11 години )
Конкурсите са ви супер!От редакцията:Благодарим. Прочее критиките също са добре дошли, без критика става едно такова безкритично... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
ddddd ( преди 11 години )
Искам да попитам защо не публикувате всички рецепти, които Ви се изпращат? Пак ли има корупция? Както винаги!!!!!!От редакцията:Понякога трудно разбираме подобни коментари. Ако публикуваме всичко, което ни се изпраща, ще станем за резил, както ние, така и участниците. Има например рецепти, преведени от английски с Гугъл преводач. Можем да публикуваме такива в рубрика "Забавно" или "За резил". И така, публикуваме само най-добрите. А какво имате предвид под корупция не знаем. В други конкурси читатели са писали, че наши хора сме били уреждали с награди. Това е толкова невероятно и смешно, че наистина не го разбираме. Как си го представяте? Казваме на някоя приятелка да ни прати рецепта и после награждаваме нея с една книга, вместо най-добрите, така ли? Друго не можем да предположим, може да се поясните. Благодарим за разбирането. Освен това, не публикуваме изпратените рецепти веднага, а понякога забавяме публикуването им с няколко дни, за да се виждат на главната страница поне за един ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
фгфгфг ( преди 11 години )
Ето откъде идват новите рецепти.. конкурс, събират материала и после се фукат с него :Д не мерси.. наградата сигурно е потупване по рамото пред другарчетатаДежурен редактор:Скъпи фгфгфг,не сте си написали името и имейла, но ще ви отговорим.Не е нужно да харесвате всички сайтове, всички идеи и всички материали, които пишем. Може би в мрежата ще си намерите четива и конкурси и за вашия вкус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
пенка ( преди 11 години )
Само да добавя, че всеки който се казва Валентин, Валентина, Валя, Ламби, Хараламби, Пейо на 10 февруари Православната църква чества паметта на св. свещеномъченик Харалампий и света мъченица Валентина. Нека да е живо и здраво името на всичкии всички покрай него. Сега видях, че имате и статия от миналата година. http://az-jenata.bg/article/5970/Chestit-imen-den-na-Valentina,-Valya,-Haralampi/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
пенка ( преди 11 години )
Много ми допада новия ви конкурс" Обяснение в любов с рецепта". Страхотно сте го замислили. За мен този празник е и по личен, защото съпруга ми се казва Валентин, а нали 14.02. е празникът на влюбените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар