Здраве и красота

Пазя диета, а не отслабвам?

08.01.2012г. / 11 55ч.
Нина Иванова
Пазя диета, а не отслабвам?

Много често срещано явление е да се опитваме да пазим диета, но да не отслабваме.

Възможните варианти за това са няколко:

1. Не спазвате диетата правилно

Много дами си казват "Нищо няма да стане, ако хапна парченце шоколад или ако изпия чаша безалкохолно". Напротив, дами, и само един бонбон е в състояние да развали диетата ви, защото тя се основава на намален прием на въглехидрати. Когато не давате на организма си определени хранителни вещества, той се подготвя за първата възможност, когато ще си ги набави и веднага ги превръща в резерв на организма. Затова, ако сте решили да спазвате определена диета, придържайте се стриктно към нея или въобще не я започвайте.

2. Хормонални проблеми и висока кръвна захар

Ако от дълго време се опитвате да отслабнете, но все още ефект няма, потърсете консултация с личния лекар или ендокринолог. Проблемът ви може да се корени в бавен метаболизъм, невъзможност за преработка на захарта в организма или пък повишени нива на определени хормони.

3. Диета добре, но трябва и спорт!

Не мислете, че зверските диети са най-добрият начин да отслабнете. Диетата води до бързи резултати, но за да ги задържите, ще е нужно и много движение. Не е задължително да прекарвате часове във фитнеса. Хубаво тяло може да имате и ако правите дълги разходки навън, ходите пеша до офиса или пък тичате в парка. Важното е да намерите физическата активност, с която ви е приятно да запълвате свободното си време и да се поддържате във форма.

Прочетете още:

Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
detelina ( преди 9 години )
Свободно време