Семейство

Книга пази сватбените пожелания

03.02.2012г. / 10 43ч.
Надежда Маринова
Книга пази сватбените пожелания

Книгата за сватбени пожелания е важен елемент от подготовката за тържеството на модерната сватба. Ролята й е да мине от ръка на ръка през всички гости, като всеки запише вътре своите специални пожелания. Може би в известен смисъл тя ще дублира картичката към подаръка, но в книгата имате много повече място да разгърнете мисълта си, да изразите своите чувства и да орисате младата двойка.

Не правете асоциация с музейните книги за впечатления. Тук посланията трябва да са предварително обмислени и измислени, за да не бъдат банални, еднотипни – колкото да се отбие номерът. Ако сте поканени на сватба, поне ден-два по-рано потърсете и съчинете вашето пожелание – може да използвате куплет от стихотворение, комбинация от мъдри мисли на велики хора или цитат от любим разказ, роман. Творците на словото може да сътворят и лично произведение, а художниците да направят и рисунка. Пригответе си пищов с пожеланието, който после бързичко препишете.

Сватбената книга може да купите/поръчате от сватбена агенция, а сръчната булка може да я направи и сама, като потърси помощта на кумата или шаферките. За целта вземете една луксозна тетрадка и подвържете с парче подходящ плат – коприна, тафта, дантела, панделки, ширити, пайети, мъниста, цветя – каквото имате под ръка. Често книгата е украсена в същия стил/цветове в съзвучие с останалите сватбени аксесоарипоканите, салфетките на масата, булчинската рокля и др.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време