Свободно време

Детско изложение в Пловдив

14.03.2012г. / 13 05ч.
Аз жената
Детско изложение в Пловдив

Безплатни семинари и консултации за родителите, образователни игри за малчуганите са в програмата на Expo4Kids на 17 и 18 март 2012 г. в Пловдив.

От 10 до 19 часа, на третия етаж в мол „Галерия Пловдив“ изложителите освен, че ще демонстрират най-новите си продукти и услуги, ще предоставят и различни награди, подаръци и талони за отстъпки.

„Да посрещнем пролетта с карнавал! За всеки малчуган, който е със специален костюм ще има изненада“, обещават организаторите. Те са подготвили и интересна изложба от ръчно изработени кукли от Финландия, Холандия, Южна Африка, германската област Бавария, Русия и България. Ателието на „Феите“ на място също ще твори кукли, като занимава и децата в работилничката си. На щанда на „Изидент“ ще има игри и рисуване – изненада. Екип от Телевизия Супер7 ще занимава палавниците с прожекция на анимационни филми. От Асоциация „Родители“ пък ще обучават родители и малчугани как да се предпазват в интернет. „Тий Тийм България“ ще черпят с ароматен чай в зоната за релакс, където ще има и безплатни списания за родителите.

На 17 март от 14 до 18 часа ще бъде обособено студио за семейни снимки. Професионална фото-сесия ще спечели късметлия от посетителите.

В събота от 15.30 часа ще се проведе и състезанието – приказка за безопасност, в която участниците получават награди. Играта е със образователен характер и ще научи подрастващите как да се държат на пътя и да пресичат безопасно.

Пак в събота от 17 часа формация „Луди млади“ ще покажат танцови стъпки на малките.

В неделя, точно в 16 часа ще пристигне енота – 2-метровата кукла на „Елгидиум“.

Час по-късно детска вокална група „Омайниче“ ще зарадват мало и голямо с чудни изпълнения. Интересни неща за животинските видове и кристалите, момченцата и момиченцата ще научат през уикенда от екипа на Природонаучния музей.

А техните мами и татковци могат безплатно да чуят лекции и получат консултации от специалисти в книжарница „Форум“ в мол „Галерия Пловдив“.

Изложението е ориентирано към деца от 0 до 12-годишна възраст. Входът е свободен.

Програма на безплатните семинари за родители:

17 март
11.00 часа – представяне на книгата за родители „Дневник Първата годинка“.
11.15 часа – Нина Йорданова от център „Пумпелина“ ще говори за „Развитие на уменията за хранене във възрастта до 24-ти месец“.
13.30 – 14.30 – „Кърменето – да поставим успешно начало“, лектор Кристина Димова от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“.
14.45 – 15.00 часа – Асоциация „Родители“ ще представи дейността и проектите си.
15.00 – 15.30 часа – Ролята на родителите в етапите от развитието на детето във възрастите от 3 до 13 г. ще коментират психолозите Антоанета Куманова и Ралица Василева.
От 16 часа психоложката Аксиния Цветанова ще покаже практически възрастни и деца как да общуват пълноценно помежду си. В лекцията ще се включи и Радка Цонкова, създател и ръководител на детски терапевтичен център „Слънчице“.

18 март
11.15 – 12.15 часа – „Развитие на Сензорната интеграция. Превенция при сензорно интегративна дисфункция“, лектор Нина Йорданова, център „Пумпелина“.
13.30 – 14.30 часа – „Носенето на бебето в слинг – предимства и техники“, лектор Христина Шопова от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“.
От 15 часа отново практични занятия с психолозите Аксиния Цветанова и Радка Цонкова.

Прочетете още:

Коментирай