Майчинство

300 стъпки за 300 здрави бебета повече

16.03.2012г. / 17 56ч.
Аз жената
300 стъпки за 300 здрави бебета повече

Скъпи читателки, както добре знаете, Az-jenata.bg от години организира инициативата „300 бебета повече“, чиято цел е информиране на бъдещите родители за малформацията спина бифида и начините за превенция.

Мотото на кампанията ни тази година е „300 стъпки за 300 здрави бебета повече“. Съмишленици и приятели на инициативата ще налепят в двора на Майчин дом в София, общо 300 сини и розови бебешки стъпки за 300 здрави бебета повече.

По време на инициативата в Майчин дом, доц. Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, ще поговори за превенцията на заболяването спина бифида. Също така по време на инициативата ще бъде обявен и конкурс за млад скулптор за изграждане на статуя, олицетворение на майчинството, която да открием през 2013-та година.

Кампанията ни неслучайно цели да информира бъдещите родители именно за малформацията спина бифида. Това е може би единствената малформация, за която се знае, че се влияе от превенция и според нас това информиране трябва да се провежда не спорадично и само от пострадали родители и техни приятели, а от всеки отговорен лекар, от всяка здравна институция и то така, че да стигне до знанието на всяка бъдеща майка, още преди тя да забременее.

В подкрепа на кампанията "300 бебета повече" са спонсорите "Неофарм", "Стинг", „ЕОН Ентъртейнмънт АД”.

Официални медийни партньори са списание "9 месеца", "Моето бебе и аз", "Кенгуру", БНТ, ТВ7 и БГ Радио.

Прочетете интервю с доц. Савов за най-честите проблеми, съпътстващи бременността, опасните генетични заболявания и възможните изследвания за тях.

Коментирай