Семейство

Предимства на по-голямата разлика във възрастта на децата

03.04.2012г. / 18 06ч.
Аз жената
Предимства на по-голямата разлика във възрастта на децата

Една от положителните страни на съвременната медицина е, че можем да планираме бременността чрез различни методи на контрацепция. Така ако вече имаме дете, можем да изберем кога да се роди следващото.

Братята и сестрите с по-голяма разлика във възрастта се представят по-добре в училище в сравнение с породените деца или с тези с малка разлика. Освен тази причина обаче има още няколко предимства на по-голямата разлика – едно от тях е, че ще имате физическата възможност да отделите време и внимание на по-малкото и по-изискващо грижи дете. Докато каката или баткото са на училище или детска градина ще можете да играете и да учите заедно с бебето.

С по-голяма разлика във възрастта ще избегнете едновременната смяна на памперси и приучване към гърне. Този процес е достатъчно сложен за едно дете и неговия родител, да не говорим за две деца.

Докато голямото гледа малкото ще можете да се изкъпете или да сготвите, но разбира се без да злоупотребявате. Не е за пренебрегване и фактът, че децата с по-голяма разлика във възрастта се бият по-малко едно с друго и не се конкурират настървено за вниманието ви.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай