Майчинство

Сега е моментът да минем от памперси към гащи

15.10.2007г. / 13 53ч.
Аз жената
Сега е моментът да минем от памперси към гащи

Ето че започва лятото и ако бебето ви е около годинка или над годинка – сега е идеалният момент да опитате дали е време да преминете от памперси към гащи. Топлите дни са благоприятни за първи опит. Особено добре е ако сте на село или имате градина. През какви етапи се случва това?

Купете поне 10 чифта гащички – нека са удобни, не прекалено малки. Добре е да са памучни. Снабдете се и с гърне и го дръжте наблизо.

Една сутрин – например днес, просто свалете памперса, сложете гащички.

След малко, нормално, бебето ще се напишка. Не му се карайте, покажете му гърнето. Оставете го да седи на гърнето и обяснете за какво служи то.

Сменете гащичките със сухи. Повторете действието търпеливо, без каране, а с обяснение.

Продължете по същия начин на другия ден. За нощта, а по преценка и за следобедното спане – поставяйте памперс в началото, за комфорт на бебето.

До няколко дена ще имате самостоятелно пишкащо в гърнето си голямо дете, което вече няма да има нужда от памперс!

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Цветанка Атанасова ( преди 11 години )
Ами да аз сащо махнах памперса на 40 ден и ми беше много лесно само трябва да се вслушваш ж бебето то си казва по негов начин памперса не е удобство за бебето а за маиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Vania ( преди 11 години )
Момента да махнем памперса настъпва с желанието на майката да се занимава по-обстойно с детето си. Лично аз свалих памперса на дъщеря си когато навърши 3 месеца и не бе никак трудно. Първите два дни само за през деня, но на третата вечер тя сама се разреваваше като й го слагах, за да спи с него. Просто трябваше да я гледам по-внимателно, кога започва да мрънка без причина, търка очички и горе долу засичах време. За нейната възраст тогава бе около 30 мин през деня и на час, час и половина вечерта. Верно че в началото е изморително но сега съм мн. щастлива, че детето ми от 3 месец е без памперс. Не само, че то се чувства по-удобно, но и е мн. по-евтино. Разлика при децата няма, разликата е в желанията на майките и техните интереси. Мислете повече за децата и техния комфорт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мила ( преди 11 години )
Има ли разлика при момиченцата и при момченцата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар