Семейство

Семейната вечеря без телевизор и телефони

05.04.2012г. / 16 36ч.
Аз жената
Семейната вечеря без телевизор и телефони

В днешното забързано ежедневие семейството е заедно само няколко часа вечер. Всеки през деня е натрупал емоции и има какво да разкаже, а любимият човек да го изслуша и да даде съвет. Но как да стане това, ако телевизорът е включен и ни засипва с лоши новини, а телефоните звънят и не ни оставят на мира?

Вечерята не продължава кой знае колко, за това отделете половин час всеки ден, за да сте с хората, на които държите най-много. Изключете телевизора, оставете мобилните телефони в другата стая и нека всички да седнат около масата. Старите хора казват: „Никой не е по-голям от хляба“. Вече не спазваме всички традиции от едно време, но защо да не почитаме тази, за да е задружно и здраво семейството.

Може би ще ви е странно в началото, особено ако сте свикнали телевизорът да е като фон на разговорите у дома. Благодарение на интернет ще можете по-късно да се информирате за новините (ако вече не сте ги прочели няколко пъти в новинарските сайтове) или да изгледате пропуснатата серия от филма, който следите.

Съхранете връзката с любимите същества или я преоткрийте отново всеки ден докато сте се събрали около трапезата и вечеряте.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота