Козметика и грим

3 неща, които развалят маникюра

17.04.2012г. / 15 09ч.
Нина Иванова
3 неща, които развалят маникюра

В забързания делник често не ни остава време да обърнем внимание на външния си вид. Затова когато си правим маникюр, основната ни цел е той да издържи максимално дълго в добро състояние. Кои са факторите обаче, които нарушават блясъка на ноктите ни най-често:

1. Миене на съдове

Честото миене на чинии, влажността, на която подлагаме маникюра е сигурен фактор за развалянето му. За да предпазите поне малко ноктите и лака от водата, задължително слагайте топ лак. Друго, което може да ви помогне, е да изберете препарат, съдържащ балсам и по-малко инвазивен спрямо нокътя.

2. Лакове и продукти с втвърдител

Много от лаковете за нокти съдържат вещества, които втвърдяват лака, за да изсъхне много бързо. Но в същото време химикалите в тези продукти вредят на структурата на нокътя и спомагат за неговото често чупене или белене на плочката.

3. Нетърпение

Бързате да направите маникюра си, за да се захванете със следващата задачка. Това обаче може да ви изиграе лоша шега, тъй като вместо да почакате още 10 минути, за да изсъхне лакът ви добре, вие може да го развалите. Съвет: не бързайте, а винаги след нанасяне на топ лака, изчакайте поне 10 минути. Нека лакът добре засъхне, в противен случай рискувате да го развалите и да го правите наново. Тогава тези 10 минути ще ви се сторят само секунда.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай