Здраве и красота

Лесен и здравословен масаж за ходилата

25.04.2012г. / 09 09ч.
Нина Иванова
Лесен и здравословен масаж за ходилата

След дълъг ден в работата, отиване, прибиране, всички тези дейности през деня са ни изморили физически и психически. Крайниците ни обаче страдат най-много, защото ги използваме без жалост във всеки един момент.

Днес ще отделим внимание на краката и по-конкретно на ходилата. Те са ценни за нас, защото осъществяват транспорта ни всеки ден. Поддържането им в добра форма ни помага да свършим всички важни ежедневни задачи.

Това, което всеки от нас може да направи е прост и лесен за изпълнение масаж на ходилата. Най-добре е да се изпълни вечер, преди лягане. И не, спокойно, няма да се налага да молите половинката за помощ. :)

Измийте краката и ги подсушете хубаво. Седнете на леглото или на стол. Вземете топка за тенис и стъпете върху нея със средата на стъпалото.

1. Първа стъпка е да търкаляте топката, като движите стъпалото напред-назад. Време: поне 2-3 минути.

2. Втора стъпка: внимателно притиснете топката с крака си, но като натоварвате цялата тежест на тялото си върху топката.

3. Трета стъпка: сгъвате и разгъвате стъпалото, разположено върху топката. Свивайте го заедно с пръстите, така че да обхванете хубаво топката, след което разгънете ходилото нагоре, с разперени пръсти. Направете го десетина пъти в едната и другата посока.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай