Свободно време

Звезди представят топ 3 от програмата на Sofia Design Week

17.05.2012г. / 16 49ч.
Аз жената
Звезди представят топ 3 от програмата на Sofia Design Week

Sofia Design Week представя поредицата „Изборът на...“. В нея известни личности от различни сфери ще представят своя Топ 3 от програмата на фестивала. Ето и първите:

Изборът на Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община

1. Изложбата „Когато порасна“ – заради дързостта на детските мечти (1 – 8 юни, Фабрика 126)
2. Форумът на Асоциация за развитие на София на тема „Дизайнът в подкрепа на активния живот на възрастните хора“ – заради опита и вдъхновението на истински иноватори в сферата от Финландия, Белгия, Норвегия, Испания, Полша и Германия. (4 юни, 18:00, Vivacom Art Hall)

3. Лекцията на Теему Сувиала от финландската творческа агенция Kokoro & Moi, автори на визуалната идентичност на Хелзинки – световна столица на дизайна. (2 юни, НДК – зала 2)

Изборът на... Белослава – певица

1. Изложбата „Рамката“. Заради експеримента да вкараш графити артисти от улицата в галерия. Още повече, че и момчетата, които изрисуваха Паметника на съветската армия „в крак с времето“ са се съгласили да участват. (1 – 8 юни, „Шипка“ 6)

2. Изложбата „Critical Mass“ на Вито Валентинов. Защото ми е любопитно как визуализира музиката. Знам, че е голям педант и съм сигурна, че ще е интересно. (30 май – 8 юни, магазин „Шипка“)

3. Изложбата „Звяр“ на Борис Праматаров. Защото обожавам рисуваните му чудовища. (24 май – 8 юни, Cafe Ma Baker)

Изборът на... Камен Калев – кинорежисьор

1. Лекцията на дизайнера Стефан Загмайстер. Защото е провокатор. И търси щастието. (2 юни, НДК – зала 2)

2. Изложбата „The Hand Written Letter Project“ на Крейг Олдъм в „Склада“ – защото в ерата, в която всичко е дигитализирано, този човек кара най-големите дизайнери в света да му напишат писмо на ръка. (1 – 8 юни, „Склада“)

3. Късометражната програма, заради селекцията на сдружение „Позор“. (5 юни, 21:00, Vivacom Art Hall)

Снимка: Организаторите

Прочетете още:

Коментирай