Мода

Колко време ни отнема да намерим идеалната малка черна рокля

18.05.2012г. / 09 05ч.
Аз жената
Колко време ни отнема да намерим идеалната малка черна рокля

Най-важната дреха в гардероба на всяка жена е официалната черна рокля. Тя е идеална за всеки случай – гореща среща, бизнес вечеря, парти, семейно излизане и дори за мрачни поводи като погребение.

Оказва се, че за да намерим най-страхотната за нас рокля, отделяме цели 30 часа в търсене, а след това не я обличаме повече от 2 пъти, пише в-к „Дейли мейл“, като се позовава на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 жени.

Данните обаче показват, че когато най-сетне се сдобият с така желаната малка черна рокля, въпреки положените усилия, дамите я обличат не повече от два пъти, съобщава Dnes.bg.

Причината е, че се притесняват да не бъдат забелязани многократно с един и същи тоалет. Част от представителките на нежния пол смятат, че малката черна рокля ще изгуби очарованието си, ако я обличат твърде често.

Осемдесет процента от дамите притежават малка черна рокля и смятат, че без нея гардеробът им няма да е завършен. Половината от жените, които не са се сдобили със заветния тоалет, продължават да го търсят.

Две трети от дамите си купуват малка черна рокля на възраст между 18 и 24 години. Веднъж сдобили се с нея, жените чакат специален случай да я облекат средно 11 години.

Резултатите от анкетата показват още, че 91 процента от малките черни рокли никога не са прани или давани на химическо чистене.

Жените във Великобритания харчат средно по 125 лири за малка черна рокля. Ако се включат и подходящите аксесоари към нея, сумата се утроява.

„Малката черна рокля се е превърнала в моден символ. Въпреки това повечето жени я обличат рядко и я оставят да виси неизпрана и непочистена в гардероба. За много дами самата мисъл, че я притежават и че могат да я облекат, когато им потрябва, е достатъчна, за да оправдае разхода“, казва Сюзан Фермор от компанията, поръчала проучването.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време