Здраве и красота

Няколко стъпки, които помагат да отслабнем

18.05.2012г. / 09 45ч.
Нина Иванова
Няколко стъпки, които помагат да отслабнем

Вечната тема за диетите и как да отслабнем бързо и лесно е особено актуална в началото на летния сезон.

Всяка жена мечтае за перфектен външен вид и прекрасна фигура. Затова са необходими комплексни действия от здравословно хранене, движение и позитивни мисли. Но ето кои са най-лесните стъпки по пътя на отслабването, за които не се сещате:

1. Водете си дневник

Много често жените си мислят, че ако си водят дневник, ще започнат да саботират диетата си, да се самозалъгват или скриват някоя и друга вафличка например. Напротив, именно воденето на хранителен дневник, в който записвате всичко, което сте яли и пили за деня, помага да възприемете отслабването по-лесно. Дори и един ден да сте прегрешили, не се тревожете, запишете си го. Утре е нов ден и ще се справите по-добре. Устоите ли на изкушението няколко дни, ще усетите прилива на гордост, че вече вървите по прав път.

2. Само едно парченце шоколад

Много често специалисти и диетолози предупреждават, че почнете ли режима, не бива да се отклонявате и дори само едно парченце шоколад може да спре процеса. Е, малко преувеличават, но това е само за да ви мотивират да спазвате стриктно диетата. Но ако все пак ви се случи да си хапнете едно блокче шоколад, не се самобичувайте. Понякога бързата захар (в случая шоколадът), може да засили метаболизма да изгори по-бързо въглехидратите, които е приел. Разбира се, това трябва да се случва рядко, за да има ефект, не всеки ден.

3. Мотивирайте се

За всяко килце, което сте успели да свалите, всеки път, когато се погледнете в огледалото и се харесате, възнаградете се! Може да е с нещо малко – като да си купите червило или нов лак за нокти, но го направете, за да се наградите за положените усилия. И нека резултатите не спират ентусиазма ви, а напротив, да ви дават нови сили да постигнете мечтаната фигура!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай