Козметика и грим

Пигментните мустаци – големият проблем през лятото

20.06.2012г. / 15 46ч.
Надежда Маринова
Пигментните мустаци – големият проблем през лятото

Лятото не е подходящ сезон за борба с пигментните петна, защото всякакво третиране може да задълбочи проблемите с тях. Не са подходящи никакви агресивни процедури като химически пилинги или продължителна употреба на кремове с избелващи компоненти.

Особено внимателни трябва да бъдат дамите, които си отстраняват косъмчетата над горната устна. С честото прилагане на кола маска, кожата на това място изтънява, става извънредно чувствителна и съществува риск слънчевите лъчи да оцветят и направят още по-видимо мястото, където са били „мустаците“. За това превантивно над горната устна използвайте често слънцезащитен крем и по възможност излагайте минимално лицето си на слънце. Най-добрият начин за премахване на досадните косъмчета по лицето е лазерната или фотоепилацията.

През жарките месеци най-важното е да се опитате да предотвратите появата на нови петна. За целта е подходящо използването на дневен крем, фон дьо тен и пудра със слънцезащитен фактор поне 30 в градска среда. Вкъщи може да правите домашни маски за избистряне на тена.

Имайте предвид, че някои лекарства, като антибиотици от рода на сулфонамидите и хормонални препарати усилват чувствителността на кожата. Ако имате нежна и склонна към образуване на пигментни петна кожа, уведомете лекаря и го попитайте дали може да замени проблемните лекарства. Ако това е невъзможно, използвайте крем за лице с още по-голям слънцезащитен фактор, излизайте с широкопола шапка и за по-сигурно ограничете плажа и слънчевите бани в този период.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
малта ( преди 11 години )
аз използвам нощен избелващ крем на биле-ва през цялата година, естествено само вечер.Нямам проблеми не ми се появяват петна.През деня нанасям защитен 50Ф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време