Семейство

Дълъг брак чака семействата, които спят в отделни легла

29.06.2012г. / 15 05ч.
Аз жената
Дълъг брак чака семействата, които спят в отделни легла

Спането в отделни легла придобива все по-голяма популярност сред двойките, които водят все по-независим живот. Това пише в-к „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

10% от партньорите признават, че спят в отделни легла всяка нощ, а малко по-висок процент правят това поне веднъж седмично. Една пета от анкетираните споделят, че прекарват достатъчно време всеки ден отделно от половинките си и дори ходят на почивка без тях. Експертите са на мнение, че подобна „раздяла“ е тайната за стабилен брак.

40 процента от двойките вярват, че връзката им е успешна именно защото се радват на по-голяма свобода у дома.

20 на сто от участниците в допитването вярват, че са толкова щастливи в съвместния живот, точно защото разполагат с отделни стаи.

Много партньори спят отделно, защото единият от тях хърка.

Актрисата Хелена Бонам Картър и режисьорът Тим Бъртън, които съжителстват без брак, дори имат отделни съседни къщи, за да си спестят това неудобство.

Участниците в допитването, разполагащи с достатъчно големи домове, споделят, че имат дори собствени бани. Една пета от анкетираните разкриват, че четат книги или гледат телевизия в друга стая.

Данните от проучването показват, че през работната седмица двойките прекарват само 22 часа заедно. Близо половината от участниците в анкетата обвиняват натоварения си график за липсата на достатъчно време за близките си.

„Отсъствието кара хората да се сближават“, казва Ники Селърс от компанията, поръчала проучването.

Още новини четете в Dnes.bg.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай