Здраве и красота

Не позволявайте на косата да ви състари

03.07.2012г. / 11 30ч.
Снежана Проданова
Не позволявайте на косата да ви състари

Има фризьори, които мислят, че не можете да изглеждате секси след 40 - можете да ги опровергаете.

Казват, че косата дава 50% от излъчването на човека, а хубавото е, че косата е почти напълно под ваш контрол. Ето няклоко полезни съвета как да се отнасяме към косата си.

Не си позволявайте бели коси

Въпросът е много болезнен за всяка жена. Вярно, побелялата коса е очарователна и по-лесна за поддръжка, пък и не изисква допълнителни разходи, но определено прибавя няколко години към възрастта ви. Ако търсите начин да изглеждате по-млади, боядисването може би е първата стъпка.

Не я отрязвайте

Ако сте почитатели на късата коса – чудесно, но много често „опасни“ млади фризьори (пък и не толкова млади) се опитват да внушат на всяка жена над 40 да си отреже косата. Сякаш директно казват, че вече не бива да се осмелявате да изглеждате секси и женствено. Късата прическа сама по себе си не ви прави по-млади, а често има и обратен ефект. Оставете косата да пада свободно по раменете ви: права, къдрава, хванете я на елегантен кок или я сплетете по младежки начин. Нека стилът ви води, а не възрастта.

Не се страхувайте от продуктите за коса

Преди балсамът се считаше за новаторски продукт. Днес има омекотяващи, създаващи блясък, изправящи, сгъстяващи продукти, голяма част от които наистина имат ефект. Със сигурност не са евтини, но си струват! Ако смятате, че не можете да направите верен избор, то тогава нека дъщеря ви, племенницата ви или някоя млада колежка се заеме с пазаруването.

Не се придържайте към собствения си стил отпреди 20 години

Грешката е да решите да си направите прическа като онази от снимката, на която сте с 20 години по-млада. Старомодната прическа, независимо колко перфектно сте изглеждали с нея преди, има опасност да ви състари.

Впуснете се в авантюра с косата си

Авторката на „Хубава коса“ (Great Hair) Бенилде Литъл например винаги е изглеждала зашеметяващо, защото не се е страхувала да прави лудории с косата си. Едва ли някой някога я е виждал с една и съща прическа. Веднъж косата й е огромна, бухнала и на къдрици, друг път е права и пригладена, привързана с шал или оставена да се вее свободно. Тази жена има смелостта да пробва нови неща и да изглежда страхотно, въпреки че е в противовес с установените норми за жени от средната възраст. Ето така трябва да подхождате и вие. Действайте смело!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай