За дома

Интериор за умно дете - как да подредим стаята му

27.05.2012г. / 22 42ч.
Аз жената
Интериор за умно дете - как да подредим стаята му

Почти всеки е имал в стаята си плакат на любим певец или актьор особено в тийнейджърска възраст, когато обикновени хора се превръщат в идоли за децата. Като родители можем да използваме стените на детската стая, за да направим детето си по-интелигентно. Не чакайте да стане тийнейджър, за да „украси“ само стаята си (най-вероятно интериорът никак няма да ви хареса, но ...), а насочете ума му в полезна посока.

Потърсете в книжарницата плакат с азбуката, но бъдете упорити, защото по-лесно ще намерите английската в сравнение с българската азбука. За по-малките до всяка буквичка има нарисуван предмет, който започва със същата буква.

Залепете плакат с различни животни и учете какви звуци издават.
Намерете карта на света или на България в детски вариант с повече картинки. Дори и без да отделяте специално време за уроци по география, детето ви ще запомни отлично как изглеждат континентите и къде има морета.

Полезното на „умните“ плакати в детската стая е, че с тях детето ще научи различни неща, без да полага кой знае какви усилия, само защото ги вижда всеки ден.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай