Интимно

Спрей за нос сдобрява съпрузите сексуално

07.08.2012г. / 16 35ч.
Аз жената
Спрей за нос сдобрява съпрузите сексуално

Психолози от Университета Нотингам, Великобритания, разработили хормонален спрей, който връща хармонията в двойката и влечението й към секса.

Препаратът включва в състава си физиологически активния пептид окситоцин, който прави жените по-спокойни и дружелюбни, а мъжете – по-чувствителни и разположени към позитивни контакти.

Наричат окситоцина „наркотика на прегръдките”, който се синтезира в организма на човека по време на физически усилия. Той помага за пораждането на сексуалното влечение, приятелството, доверието и отговаря за емоционалната връзка между майка и дете.

В експеримента участвали 17 съпружески двойки, на възраст от 20 до 50 години. Между семействата имало такива с голям съпружески стаж и други, които са се оженили преди една година.

Предложили им да разискват конфликтни теми, които обикновено водят до спор и караница. След 45 минути впръскали в носовете им спрея. Веднага след това изследователите отчели понижаване нивото на напрежение и постепенно затихване на конфликтите.

Учените са категорични, че редовното използване на окситоциновия спрей по два пъти на ден ще доведе до подобряване на сексуалния живот на съпрузите и до усилване на либидото, пише Дейли Мейл, цитирайки списанието Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Снимка: Reuters
 

Прочетете още:

Коментирай