Свободно време

Как да стабилизирате финансовото си положение

14.08.2012г. / 01 27ч.
Снежана Проданова
Как да стабилизирате финансовото си положение

В света на финансите кризата взе много жертви в лицето на компании от малкия и средния бизнес, но също така се отрази и на всяко домакинство.

Стига се до момента, в който трябва да се вземем сериозно в ръце и да се научим да управляваме рационално приходите и разходите си.

  • За да спестите пари, съберете смелост и се замислете добре за отварянето на банкова сметка. Открийте най-удобния за вас вариант и започнете да отделяте в нея определени суми. Същевременно намалете разходите си като започнете с изключването на излишните развлечения, колкото и приятни да са те.
  • Можете да отложите излизането навън със семейството всяка седмица в петък и да си организирате домашна вечеря.
  • Можете да прескочите някой нов филм в киното, да подстрижете сами детето си или да не купувате веднага моделите от най-новите модни колекции.
  • Слезте от колата и използвайте колело или градски транспорт, за да стигнете до работа.
  • Оглеждайте се за намалени стоки в магазините или пазарувайте от интернет.
  • Ще оцените пазаруването от магазини за употребявани вещи, когато откриете драстичната разлика в цените и се убедите, че качеството не е значително по-ниско. Освен това вие самите можете да разпродадете нещата, които вече не ползвате, дали на гаражна разпродажба, или чрез интернет.
  • Обмисляйте предварително и подробно всяка нова инвестиция, бъдете наясно с какви пари разполагате и как ги разпределяте спрямо нуждите си.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
6 rate up comment 1 rate down comment
Полина ( преди 11 години )
Че какъв процент от българите вечерят навън всеки петък и ходят на кино?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар