Семейство

Полезни подаръци за гостите на вашата сватба

21.08.2012г. / 13 29ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Традиционно младоженците приготвят символични подаръци за гостите на сватбата. Отдавна са отживелица кърпите - хавлиени, преметнати през рамото или носни, закачени на ревера, бродирани с фигурите на младоженците и с датата и мястото на венчавката.

Днес се подаряват:

- Бонбониери - малки копринени възропчета със завити вътре бонбони, за да е сладък живота на младото семейство. Тази традиция е гръцка и у нас доби популярност поради сватбените агенции, които внасят сватбени аксесоари от южната ни съседка.

- Тюлени вързопчета с жито, паричка и бонбони - за плодовитост, пари и щастие.

- Пръчици канела, украсени с панделка и цвете.

- Миниатюрни шишенца с вино или мънички бурканчета с мед.

- Химималка за мъжете, ветрило за жените.

- Керамични сувенири - сърце, ангелче, подкова, гълъби, слончета, фигури на младоженци и др., като някои от тях могат да бъдат и магнити за хладилник.

- Малки книжки с афоризми.

- Магнит за хладилник със снимка на младоженците.

- Ключодържатели.

Подаръците може да са индивиуални или на семейство по един сувенир. Цената започва от 0.80 до 5 лв. По-сръчните и с творческо настроение булки може да изработят сами подаръците за гостите си, не само защото ще спестят пари, но и заради специално вложеното старание и внимание към сувенирите. При избора на украса за сувенирите се съобразете с цветовия акцент на сватбата при останалите сватбени аксесоари - лилаво, розово, червено, тюркоазено синьо, лилаво, жълто и др.

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:




 

Коментирай