Здраве и красота

Вечна красота само в 5 стъпки

21.08.2012г. / 15 12ч.
Нина Иванова
Вечна красота само в 5 стъпки

Времето минава бързо и ако не обърнете внимание на външния си вид, когато трябва, може да загубите възможността да изглеждате красива винаги, дори и след като прехвърлите определена възраст.

Кои стъпки ще ви водят по правилната пътека към красивата визия:

1. Гладка и стегната кожа

Поддържайте кожата на лицето си редовно. Използвайте малко козметика, но нека е качествена. По-добре един скъп, но качествен продукт за лице, отколкото всевъзможни мазила, кремчета и маски, които в крайна сметка ви излизат по-скъпо и по-неефективно.

Помнете, че цигарите са смъртен враг на кожата ви!

2. Предотвратете появата на бръчки

Е, разбира се, че няма как бръчките да ви подминат като с магическа пръчица, но можете да забавите появата им. Това ще стане, ако след навършване на 30 години, на нощното ви шкафче задължително има крем против бръчки. Купувайте козметика само след консултация с дерматолог или фармацефт, а не след сладки приказки с добрите ви приятелки. Това, което помага на едни може да вреди на други заради различните типове кожа.

3. Винаги с червило под ръка

Дори и без грим на лицето, не забравяйте гланца за устни. Той ги хидратира успешно, предпазва от неприятно изсушаване на устните и белене, и същевременно ги прави да изглеждат неустоимо секси!

4. Грижа за косата

Не забравяйте да се грижите за най-женствената част - косата. Редовно я подстригвайте, дори и само връхчетата, ако се боядисвате, не я занемарявайте и не се оставяйте никога с израснали корени.

Бърз трик за подмладяване: вържете косата на опашка. Така кожата на лицето се опъва към задната част на главата и изглежда по-гладка и стегната.

5. Помощ от природата

Доверявайте се по-често на домашните маски за лице и коса. Те са често прости за изпълнение, с продукти, които всяка домакиня има вкъщи и не струват много пари. А ефектът им може да е зашеметяващ!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай