Семейство

Най-честите причини за развод

28.08.2012г. / 23 39ч.
Снежана Проданова
Най-честите причини за развод

От малки израстваме с приказки, в които принцът и принцесата се женят и заживяват щастливо, и най-често си представяме сватбата като този последен щрих в личния ни живот. Съвместният живот, който вече ще наричате „брак”, тепърва ще започва да се променя и да ви изненадва.

Според проучвания в България още преди да прекарат 10 години заедно, половината от семейните двойки подават молба за развод. Кои са причините за това?

Липсата на комуникация
Много двойки пренебрегват проблемите, които възникват помежду им, и забравят, че с провеждането на откровен разговор и изясняването на ситуациите, шансовете им да спасят брака си са по-големи.

Високите очаквания
Не бива да си изграждаме предварително представа за това какво ще представлява брака ни. Вeроятно реалността ще се размине с очакванията ни и в най-добрия случай ще сме приятно изненадани. С времето обаче наяве излизат черти от характера на партньора, за които рядко предполагаме и се налага търпеливо да приемаме.

Липсата на отдаденост
При размяната на обетите се кълнем във вечна вярност и необятна любов, но след сватбата малко по малко осъзнаваме колко е трудно човек да поставя любимия над себе си и да преглъща собствената си гордост в името на мира у дома.

Намесата на роднините и близките
Всеки от нас има роднини, които обичат да са в течение с историята на живота ни. След сватбата обаче чуждите „рецепти ” за справянето с проблемите в личния ни живот може да създаде напрежение и да развали магията на успешната връзка.

Емоционален, сексуален или физически тормоз
Ако партньорът ви си позволи да ви нарани веднъж, то бъдете сигурни, че това ще се случи и втори път. Подобна ситуация поставя под въпрос съществуването на брака ви изобщо.

Бракът е свята връзка между двама души. Не е лесно и отнема много време да поставите стабилни основи на връзката си и да надграждате в течение на годините. Струва си!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота