Интимно

Връзката не върви по вода – как да върнем любовта

31.08.2012г. / 00 28ч.
Ана Петрова
Връзката не върви по вода – как да върнем любовта

Няма нищо ненормално в това да изпитате страх или съмнение, че връзката ви с мъжа до вас не върви по вода. При подобни терзания първо потърсете причините за притеснението си. Ако ги откриете, съсредоточете се върху разрешаването на проблема. Не е толкова лесно, колкото звучи, но си струва усилията.

Има вариант и да не разберете каква е причината за тревогите ви. Това означава, че ви липсва много малко – просто някакъв детайл. Може би очакванията ви са били различни, но като цяло очакванията съвпадат напълно с реалността? Ако усещате, че има някаква нищожна дистанция между вас и любимия, стоплете сърцето си, за да споите връзката помежду ви.

Забравете секса за момент и прекарайте известно време заедно, отдадени един на друг и на чувствата си. Романтиката е част от любовта, не я забравяйте с времето.

Споделяйте повече. Интимността е важна, но емоционалната близост е още по-значима. Знаейки повече един за друг, ще проявявате и повече грижовност.

Бъдете честни един към друг и се научете да прощавате. Ако е възникнал спор, не задържайте недоизказани думи, те само ще ви тежат и напомнят за случилото се. Преодолейте гордостта си и се сдобрете – след време дори няма да помните за какво сте се карали.

Намерете си общо занимание. Спортувайте заедно, ходете на танци, отидете на излет. Физическите упражнения повдигат настроението и увеличават синтеза на полови хормони.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай