Интимно

Преяждането е враг на сексуалните удоволствия

10.09.2012г. / 16 41ч.
Вергиния Генова
Преяждането е враг на сексуалните удоволствия

Страхотно е да си хапнем една огромна купа пържени картофки с кебапченца или пържолки – направо да си оближеш пръстите. Но как се чувстваме само 15 минути след това – единственото положение, което може да заеме нашето тяло е хоризонтално, за предпочитане пред телевизора. Ние попадаме изцяло под властта на картофите и всички други радости и забавления за вечерта са вече мираж.

Такъв ефект се постига и с другите пържени, печени и като цяло обилни вечери, след които мъжете потъват в сладостно четене на вестника, а жените страдат, че и тази вечер са забравени. Затова за съжаление са си виновни само те със своята прекалена грижовност.

Знаем великата мъдрост, която всяка жена е чула поне по хиляда и трийсет пъти, че любовта на мъжа минава през корема, но не забравяйте и другата подобна, че дозата прави отровата.

Сексът и яденето доставят почти еднакво по сила удоволствие. Но докато сексът не може да замени нуждата от храна, то изобилието от храна с голям успех елиминира желанието за секс.

Според проучванията самотните жени компенсират неудовлетвореността си от липсата на секс с повече храна. Чувството за ситост заглушава желанието за любов, тъй като всички сили на организма отиват да обработват храната. От това естествено се напълнява, появяват се комплекси, жените не харесват фигурата си, а от там и не желаят да я показват пред мъже и се получава един порочен кръг, в който остават вечно сами.

Но същата опасност, макар и с други мотиви, грози и омъжените. Жените вярват, че трябва да нахранят мъжа, за да ги обича още повече, затова приготвят вкусни и изобилни вечери, но резултатът е повече килограми и за двамата и по-малко секс. А знаем, че затлъстяването води до много и различни здравословни проблеми. Затова колкото и да не им се иска на мъжете, не ги прехранвайте. Все още, в повечето семейства, кухнята е женска територия, и от тук следва, че борбата с преяждането отново трябва да я водят жените.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай