Здраве и красота

Какво издават прическата и цветът на косата за личността ни

14.09.2012г. / 13 30ч.
Снежана Проданова
Какво издават прическата и цветът на косата за личността ни

Прическата на всяка една жена е толкова определяща за моментното й емоционално състояние, колкото и за чертите от характера й. Има дами, които с години не променят начина, по който изглеждат – вероятно предпочитат постоянството, чувстват се стабилни в момента, не обичат да рискуват. Има и жени, които постоянно експериментират и променят прическата си спрямо емоциите си така, както хамелеонът променя цвета на тялото си в зависимост от повърхността, до която се е докоснал.

Някои от нас могат да се похвалят и с неуспешни опити да оформят сами косата си. Причината тук е или липса на вяра в способностите на фризьора, или голямо емоционално изпитание, което в момента ни спъва или тъкмо сме преодолели. С правилният нов външен вид една дама може да се почувства по-женствена, да повдигне самочувствието си, да открие страна у себе си, която не е познавала. Когато видиш друг човек в огледалото, автоматично се отдалечаваш от това, което си бил преди промяната.

Не е чудно, че първото нещо, което правят бегълците от закона, когато сменят местонахождението си, е да боядисат косата си. Най-често цветът е по-тъмен, отколкото е бил преди, защото чрез него човек сякаш потъва в общия социален фон. Аналогично много известни актриси и певици изсветляват все повече и повече косата си, защото ярките, сияйни цветове повече се харесват на прожекторите и камерите. Напоследък все повече момичета избират яркото червено не само като цвят на червилото си. Червенокосите дами се славят с изключителна дързост и женственост и не се притесняват да ги показват.

Всичко е условно, разбира се. Колкото хора на земята, толкова различни характери, мнения, схващания. Любопитството, експерименталността, желанието за промяна в мнозинството от случаите обаче ще диктуват и оправдават поемането на риск. Кой знае – резултатът може да се окаже приятно изненадващ. Не се притеснявайте да пробвате нови неща. Грешки от подобен тип вече не е трудно да се поправят бързо.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай