Интимно

Как любовта ни прави по-умни и концентрирани

17.09.2012г. / 14 01ч.
Нина Иванова
Как любовта ни прави по-умни и концентрирани

Усещането да си влюбена е наистина прекрасно и освен това развива умствените способности и на двамата партньори във връзката. Ето как се случва „поумняването“, благодарение на любовната тръпка:

1. Връзка с някой по-умен от теб

Няма нищо лошо в това да излизате и да се влюбите в човек, който е малко по-умен или напреднал в кариерата от вас. Това не значи, че сте неудачница, а напротив – равнопоставен партньор в една зряла, интелигентна връзка. Когато човекът до вас е умен, това само може да стимулира собствените ви способности да се развиват в същата положителна посока.

2. Винаги ръка за ръка

Според проучвания, при двойките, които често се държат за ръце, стресът се намалява няколко пъти в сравнение с другите хора.

3. Поне една целувка на ден

Установено е, че целувката стимулира отделянето на хормона окситоцин в тялото и същевременно понижава нивата на хормона кортизол, отговорен за стреса. Дори и само една целувка на ден е достатъчна, за да сте по-здрави и ведри.

4. Снимка на бюрото

Да държите снимка на любимия на бюрото и често-често да я поглеждате, стимулира приятно мозъка и повишава концентрацията ви, уверяват учените.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай