Мода

Есенно-зимните тенденции за 2012-2013 в новата колекция на Жени Живкова

19.09.2012г. / 14 19ч.
Мария Дуковска
Есенно-зимните тенденции за 2012-2013 в новата колекция на Жени Живкова

На стилно модно ревю в зала 3 на Национален дворец на културата късно снощи бе представена последната колекция на дизайнерката Жени Живкова. (Вижте галерия от снимки тук).

Над 300 души уважиха събитието и се насладиха на едночасовата модна феерия от цветове и красиви форми. Едни от най-известните български модели дефилираха пред пълната зала, сред тях и три Мис България – Славена Вътова, Юлия Юревич и Антония Петрова.

Есенно-зимната колекция за 2012-2013 включва 50 облекла. Дизайнерката бе комбинирала различни материи, някои от които в пълен контраст: вълна и коприна, кадифе и трико, но ефектът бе повече от впечатляващ.

Цветовете, на които Живкова бе наблегнала в колекцията са земните тонове като бежово, сиво, черно, екрю, в ярка комбинация от малиновочервено, бордо и брик.

Хитът на сезона според стилистката са роклите. С дължина малко над коляното, както повелява добрият вкус, но достатъчно красиви, за да подчертаят женствеността на дамата. При някои от моделите обемът бе около ханша, като подобен тип рокли са подходящи за по-стройните дами.

Модерни през студените месеци ще са и бермудите, панталоните до средата на прасеца, съчетани с шифонени ризи и елеци от кожа, плат, пера.

За официалните вечери дамите могат да изберат рокли или костюми с поли и панталони, изработени от тафта, сатен, коприна и дантела.

Модната приказка завърши с представянето на „перлата“ в колекцията – булчинска вталена рокля, с дантелен разкошен гръб. Снимки от ревюто може да видите тук.

Снимка: Булфото

Прочетете още:

Коментирай