Мода

Стилни идеи за модерен маникюр

27.09.2012г. / 03 20ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Напоследък основното послание на модата към нас жените е „експериментирайте!“ Може да сме готови за нови комбинации, цветове, идеи, но когато дойде моментът сами да си ги измислим, се замисляме твърде много и не успяваме. Поради тази причина, ето някои идеи от света на модата как да лакираме ноктите си:

Диагонални райета

Изберете два контрастни цвята. Бяло с друг тъмен цвят или черно – със светъл, са за предпочитане, защото са най-ефектни. Предварително начертайте по една линия на всеки нокът, с която да отбележите ъгъла на диагонала, и от там нататък продължете със същия цвят през известно разстояние. Когато изсъхне, запълнете празните места с другия.

Трицветни

Принципът тук е подобен, но комбинацията от цветове става по-особена, защото броят им е повече. Съчетайте с някой от аксесоарите по облеклото си или със самите дрехи. Когато сте готови с цвета, разделете мислено нокътя на 3 части и всяка лакирайте различно.

Бляскави

В този случай няма никаква тайна, нито трик – просто се насочете към бляскавите лакове, докато сте в магазина. Златно, сребърно, лилаво – цветове, при които блясъкът не създава впечатление за кичозност, а по-скоро за стил и изисканост.

Щампи

Щампите се превръщат в лайтмотив на есенната мода – сякаш са навсякъде – панталони, блузи, чанти, аксесоари, а ето, че и ги виждаме при маникюра. Освен ако не сте с ръцете на хирург и си имате доверие, че сами можете без да трепнете да изрисувате върху ноктите си черните точки на пантерата, то няма нужда да прибягвате към помощ от готовите щампи. Ако ли не – купувайте смело.

Точките

Сещате ли се за онези ослепителни рокли в стил суинг? Същият весел акцент може да намери място и на ноктите ви. Черното на бели точки е може би най-семплата, но ефектна комбинация за случая.

Апликации

Дантели през това лято можехме да намерим на почти всяка рокля. Лятото отмина, но дантелите все още има какво да ни предложат, а именно елегантност дори в маникюра. Черна или червена фина дантела би стояла зашеметяващо на основа от лак в сребърно. Търсете, избирайте и действайте!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време