Семейство

Годината в един час - игра за цялото семейство

31.12.2005г. / 00 00ч.
Аз жената
Годината в един час - игра за цялото семейство

Нова година – празнична вечеря, цялото семейство заедно – ето една забавна игра, с която можете да се позабавлявате 30-60 минути, с която същевременно да си припомните най-значимите случки от отминаващата година. А защо да не я превърнете в традиция!?

"Годината в един час" изисква малка подготовка, но може и да се импровизира. Ако ви остане време подгответе стар буркан или кутия, която облепете и украсете по свой вкус. Подгответе и листчета и химикалки за всеки.

Играта се състои в следното: всеки от семейството има право на три (или пет) листчета, за да напише само с по една-две думи най-забавната случка, най-значимото събитие и най-приятния момент от отминаващата година. Всички тези листчета се поставят в "Капсулата на времето" (буркана или кутията). Всеки по ред тегли листче и разказва накратко за това, което помни, а ако не е присъствал, предава на автора на листчето да разкаже.

Играта опреснява спомените, дава възможност за равносметка на отминаващата година и сплотява семейството, като извежда на преден план незабравимите съвместни мигове.

Коментирай