Мода

5 модни закона, които можете да нарушите

30.03.2007г. / 16 34ч.
Аз жената
5 модни закона, които можете да нарушите

Обувките и чантата трябва да са в един цвят, а след като станете на 40 забравете за късите поли – вероятно сте чували тези неписани закони на модата. Търсете златната среда и не се подчинявайте сляпо. Всяко правило си има изключение:

Правило 1: Не носете червено червило през деня
Десетилетия наред дамите оставяха силния грим за вечерта, а през деня предпочитаха неутралните тонове. Червено червило или черна очна линия всъщност стават за през деня, но не бива да са едновременно на лицето. Червеното червило освежава лицето и отвлича вниманието от недоспалите очи. Нека останалият грим по лицето да е дискретен, за да не изглежда така сякаш вместо на работа, сте тръгнали на дискотека.

Правило 2 : Никаква дълга коса след 40 г.
След като станете на 40 г. не бива да режете косата си, само защото всички мислят, че е редно. Важно е кой тип прическа ще ви подмлади. Например бретона може добре да скрие бръчките по челото ви, а дългите къдрици да омекотят линиите на лицето.

Правило 3: Обувките, чантата и колана трябва да си подхождат
Съчетаването на обувките с чантата или пък на колието с обеците е отживелица. Смесването на аксесоарите прави външния вид интересен и зависи от дрехите. Ако сте с неутрално облекло, тогава изберете обувки, чанта или шал с екстравагантен акцент. С аксесоари можете лесно да осъвремените дрехите, които вече са в гардероба ви.

Правило 4: Не комбинирайте черно с тъмно синьо (или черно с кафяво)
Може да е било вярно преди Студената война, но вече не е. Ако не прекалявате с количествата черно и тъмно синьо ще изглеждате елегантна. Например кафява рокля и кафяви обувки се съчетават идеално с черен чорапогащник и черен колан.

Правило 5: Не носете бижута от различни метали
Още едно клише, което принадлежи на отминалите времена. Все пак ако е вярно, защо пръстените с три халки от злато, сребро и бронз изглеждат толкова добре? Ако решите да носите златен гердан, нека сребърната гривна да го балансира.

Прочетете още:

Коментирай