Интимно

Екосватбите са на мода

13.08.2007г. / 08 15ч.
Аз жената
Екосватбите са на мода

По света хората наемат специални хора, за да им организират сватбеното тържество под някакво конкретно мото. На дневен ред са еко сватбите. Като нещо ново, модерно и доста шик те започват да привличат все повече и повече почитатели.

Първата изцяло еко сватба в Рим е на италианците Андреа Леандрош и Алесия Чолфи, която се състоя на 14 юли.

Поканите за тържеството са изпращани само по e-mail и така се е спестило доста луксозна хартия. Менюто, естествено, е било само от еко продукти от селска ферма. Вместо сватбено посещение, младоженците са планирали да засадят 3 декара гора в Коста Рика. Какъв по-незабравим меден месец от това стотици години след тях, природата и поколенията да им бъдат благодарни.

Като се замислим, у нас има доста големи възможности за развитие именно на такъв еко сватбарски бизнес. Все още по селата има работещи мандри и колбасарници, които работят с еко продукти. И това е техният шанс да продължат да бъдат работещи. Можем да привличаме богати и екстравагантни сватбари, които да правят оборот на постегнатите селски кръчми и да залесяват изгорелите ни гори.

България може да предложи и атрактивна жива музика, от чалга парчета до автентичен фолклор – защото всеки втори човек у нас има дарбата да пее, ако не да пее, то поне да танцува. Така че едва ли ще останат разочаровани от еко веселието, което можем да им предложим.

Така че, ако се чудите с какъв бизнес да се захванете – това със сигурност е печелившата ниша на бъдещето.

Още по темата

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Тихомир ( преди 11 години )