Свободно време

Нора Робъртс – Кръстът на Мориган

27.11.2007г. / 13 26ч.
Аз жената
Нора Робъртс – Кръстът на Мориган


Кръстът на Мориган” е първата книга от новата трилогия КРЪГЪТ от Нора Робъртс.
Всичко тече, всичко се променя, но не и вечната борба между Доброто и Злото. С помощта на портал във времето Хойт Маккийни от далечната 1128 година се пренася в съвременен Ню Йорк. Той е дошъл за помощта на своя брат Кийън срещу могъщата кралица на вампирите Лилит, чиято цел е да завладее света. Кийън приема предизвикателството. Към тях се присъединява неустоимо красивата Глена. Те са само част от Кръга, призван да спаси света от Лилит и последователите й. Всеки един от кръга е надарен с уникални способности, необходими за да победят. Останалите трима сами ще ги намерят, ала докато се готвят за трудната битка, между харизматичния Хойт и огнената Глена пламва любов, по-силна от магия...

Цитати за книгата:

“Това приключение с чудесен сюжет се разгръща с помощта на добре развити герои.”
Уошингтън Пост Бук Уърлд

“Авторката представя една епична приказка, която прекрачва границите между реалността и фантазията, сплитайки в едно страстите на мъже и жени, увлечени в битка за съдбата на човечеството...”
Къркъс Ривю

За авторката:
Нора Робъртс е родена в Силвър Спринг, щата Мериланд. Тя е най-малкото от петте деца в семейството. Посещава католическо училище и се омъжва рано, установявайки се в Кийдисвил, Мериланд. Известно време работи като секретарка. Ето какво споделя за това си занимание писателката днес: “Печатах бързо, но правех буквени грешки – бях най-лошата секретарка.”
През 1981 година се появява първата книга на Нора Робъртс, чиято предистория предизвиква интерес: при снежна буря през февруари 1979 година писателката е затрупана вкъщи заедно със синовете си. Нора не се сеща за момент, в който не е чела или измисляла истории. През въпросната снежна буря тя вади молив и тетрадка и записва една от тях – така се появява и първата книга на писателката, бележеща началото на една бляскава литературна кариера.
Нора Робъртс членува в няколко писателски групи и е спечелила многобройни награди от колегите си и от издателската индустрия. Тя е феноменално явление в книгоиздаването, а доказателство за това е общият тираж на книгите й, който надхвърля 294 милиона екземпляра. Издала е повече от 150 романа, а през изминалите 25 години всяка минута се продават средно 25 нейни книги. Над 147 от нейните бестселъра намират място в класациите на Ню Йорк Таймс. След появата на първия й бестселър през 1991 г., книгите й са прекарали общо 705 седмици в класацията на Ню Йорк Таймс.

Очаквайте от 03. – 07. XII. 2007 г., ИК “Хермес”
368 стр., цена: 9,95 лв.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
живка ( преди 11 години )
прекрасна книг нещо наистина различно и много увлекателно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар