Семейство

Защо мъжете никога не помнят, а жените никога не забравят?

12.12.2008г. / 10 36ч.
Аз жената
Защо мъжете никога не помнят, а жените никога не забравят?

Мъжете и жените са РАЗЛИЧНИ... но ако разберем научните обяснения за това и тактиките, които могат да ни помогнат да се справим с отколешния спор между половете, ще тушираме различията помежду ни.

Защо той не иска да пита, когато не знае пътя? Защо тя все иска да обсъжда връзката? Защо той не разбира, че нещо я безпокои? В тази книга ще намерите отговори на всички тези, а и на много други въпроси. Но може би най-важните от тях са:

  • Защо на мъжете и жените им е толкова трудно да се разбират?
  • Какво ни привлича един към друг и как се влюбваме?
  • Защо мъжете и жените реагират различно на стреса и защо това е от значение?
  • Как да се разбираме по-добре?
За да отговори на тези въпроси д-р Мариан Легато – един от водещите специалисти в областта на джендърната медицина (наука за различията между мъжете и жените) – изследва половите различия в анатомията и функцията на мозъка и ги свързва с поведението на нашите партньори.  Тя показва, че мозъците ни са до такава степен различни, че в много отношения ние възприемаме света по коренно различен начин. За съжаление, тази физиологическа пропаст между половете не може да бъде запълнена. Затова, ако искаме да подобрим отношенията си с другия пол трябва да разберем, да разучим неговия начин на мислене. Успеем ли да направим това, ще подобрим значително и личния, и професионалния си живот. А пътя към това е книгата "Защо мъжете никога  не помнят, а жените никога не забравят".

Страници: 224
Корична цена: 10 лв.
Издава: AMG Publishing

* * *

Мъжете, любовта и сексът - Подробно упътване за жени

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
d-r tedi ( преди 11 години )