Интимно

Свалки с палачинки

07.01.2009г. / 10 33ч.
Аз жената
Свалки с палачинки

В последно време забелязвам отново онази вечна тенденция – свалките с палачинки. Може би късно се открехнах, ама...

Не знам за вас, но правенето на палачинки като че ли се оказва много важно умение – особено за жените.

Доскоро си мислех, че това е някакъв майчински инстинкт, а то било просто женския начин да ти кажат – искам да те ...

Да пием кафе у нас е някакси изтъркано, да не кажа грубо, първобитно и бая някак изкуствено, като извадено от тъп филм.

Друго си е жена да ти каже – ще ти направя палачинки с боровинково сладко – това е все едно ти предлага пълна програма и още нещо.

Каже ли ми някоя ела да ми оправиш компютъра, а аз ще забъркам едни палачинки – ясно ми е, че ще се обезкосмява щателно. Това разбира се ми вдига ентусиазма за работа и да не се хваля, ама много съм надобрял в пипането по компютри.

И да ви кажа този тип женски свалки ми харесват повече, отколкото “ела на кафе”.

А като кажат ще направя палачинки, те винаги и задължително, както ви казах, се подготвят – по всички параграфи! Обичам ги тея жени... просто са фантастични.

И ти направят едни топли палачинки – една голяма купчина, пък наизвадят онези ми ти сладка, и сметани, и шоколади... пък и кафенце има... пък като се почне с палачинките... давай, давай, давай та до сутринта. И пак кафенце и пак палачинки... Толкова хубаво ти става, че чак ти омекват колената. Е сега... аз винаги си имам едно на ум да не поправям много често един и същи компютър, щото някои мои приятели така изгоряха. То малко като кифтетата тея палачинки... кога яде кифтета не рева и сега на един така му викаме... кога яде палачинки по нощите не рева, кога те бракуваха на боклука... ама.

Но каквото и да се говори палачинките са си хубаво нещо. Всеки мъж трябва да ги опита, но както се вижда трябва да се внимава... освен ако не искаш да ядеш една и съща палачинка, докато не ти изпие всичкия сочец. А вие палачинките за какви точно цели ги използвате?

* * *

Класическа рецепта за палачинки
Палачинки
Печена палачинка
Панирани палачинки /предястие/
Пълнени палачинки

От всички зеленчуци най-обичам суджуци!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Една жена ( преди 11 години )
Е трябва ли непременно ядене да има? То топлото не идва от палачинките и кафето:) Просто "Ела да се видим /или да ми оправиш компютъра/" не стига ли?:) Сметана и сладко все ще се намери... Пък ако толкова трябват палачинки - лесни и бързи са, ще станат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Лили ( преди 11 години )
Палачинките са любимата ми храна:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Дон Жуан ( преди 11 години )
Е, Жуанито, самкин не знаеш, че си е хубаво зимата да си завъдиш гадже - криза, студ, това онова - друго си е да си вземеш нещо да те топли, да ти готви и т.н. Не отказвам ни кифтета, ни палачинки. Зимата е за това - да се яде, да се пие и тия три работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Донна Жуанита ( преди 11 години )
А бе, някоя добре те храни напоследък, та го удари на такова творчество : )...То не бяха кюфтета и новогодишни трапези, то не бяха палачинки... Е, знам, че няма да изплюеш камъчето, защото току-виж, печката на гаджето работела с газ : ) и трябва да си осигуриш скара на дървени въглища... Президентът каза, че ще издържим до 100 дни, но след 100 дни е пролет : ) и ще си хапваме салатки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар