Здраве и красота

Нова апаратура получи Клиниката по детска гастроентерология в София

17.01.2009г. / 14 51ч.
Аз жената
Нова апаратура получи Клиниката по детска гастроентерология в София

Клиниката по детска гастроентерология е единственото в България лечебно заведение, оказващо специализирана диагностика и лечение на децата с хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Тя има водеща роля в развитието на чернодробната трансплантология в страната и поема цялата отговорност за пред- и следтрансплантационно наблюдение на болните с чернодробна недостатъчност.

Клиниката получи днес нова специализирана апаратура за лечение на деца с хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Съвременната техника – перфузори и инфузионна помпа за вливания на венозни разтвори и медикаменти – е дарение от сдружение “Един живот”.

Стойността на медицинското оборудване е 20 640 лева. Средствата за закупуването му са събрани от сдружението по време на юбилейния Пети колоездачен пробег Боровец – София, в който се включиха над 100 служители на водещи чужди и български компании.

Ръководителят на клиниката доц. д-р Христо Желев увери, че апаратурата ще влезе в употреба веднага, тъй като болницата има спешна нужда от нея. Председателят на Управителния съвет на сдружението – Карл Смит, обеща, че със средствата от следващата благотворителна инициатива на организацията в края на този месец ще започне набирането на средства за детски болнични легла, които да заменят износеното и остаряло сегашно оборудване.

* * *

300 бебета повече с Институционално решение

Коментирай