Интимно

Мъжете си падат по кучки – Шери Аргов

26.01.2009г. / 10 32ч.
Аз жената
Мъжете си падат по кучки – Шери Аргов

101 причини защо добрите момичета печелят място в рая, а лошите – в мъжките сърца

Мъжете не биха искали да притежавате тази книга, защото тя казва ясно и категорично истината: те искат от вас да бъдете добро момиче, но желаят да имат до себе си... кучка.

Кучката, за която става дума в тази книга, не е зла, груба, властна или отмъстителна. Тя не е и жената, която владее всички сексуални техники и ги използва, за да манипулира мъжете. Тук става дума за онази жена, за която мъжете мечтаят.

А тя е нежна, но силна. Тя е изкусителка, която притежава магнетична власт. Тази жена не се отказва от собствения си живот, за да преследва някои мъж, нито прави компромиси, когато той прекрачи границата. Тя никога не му позволява да мисли, че я притежава напълно, и затова той никога не спира да се старае.

И ако някой се съмнява, че точно тази жена привлича и задържа мъжете до себе си, нека попита самите мъже.

Авторката Шери Аргов е направила точно това – мащабно проучване сред стотици представители на мъжкия пол, за да разбере кои женски качества ги привличат или отблъскват. В следствие на техните откровени отговори тя формулира истината, която много жени предполагат, но не осъзнават напълно – мъжът желае не красивата жена, а онази, която е умствено предизвикателство за него.

Убедена, че тази истина, толкова очевидна за мъжете, не трябва да бъде повече пазена в тайна от жените, авторката обобщава 101 причини защо “прекалено добрите” момичета не постигат успех в любовта. Тя не насърчава жените да се държат зле, а само с хумор и дори малко ирония им показва и другата гледна точка. Така им помага да осъзнаят, че формулата за щастливата връзка е да се отнасяш със себе си така, както искаш мъжете да се отнасят с теб.

Мъжете си падат по кучки” е за всяка жена, която се е чувствала неловко, че е изглеждала прекалено зависима от мъж. За всяка жена, ухажвана от мъж, който е губел интерес към нея в секундата, в която е получавал вниманието й. За всяка жена, пренебрегвана от мъж. За всяка жена, която е била прекалено добра и по този начин е съсипвала интимния си живот. Но и за всяка жена, която е в състояние да промени това положение като осъзнае и приложи принципите на Шери в своите взаимоотношения с мъжете. Ето някои от тях:

  • Жените, заради които мъжете прескачат огради, не винаги са изключителни. Най-често това са жени, на които не им пука особено.
  • Най-значимата разлика между кучката и доброто момиче е страхът. Кучката демонстрира, че не се страхува да живее и без мъжа до нея.
  • Той трябва да знае, че вие искате да бъдете с него, а не че имате нужда да бъдете с него. Само тогава ще ви възприема като равностоен партньор.
  • Преди секс мъжът не мисли трезво, а жената мисли по-трезво. След секс нещата се обръщат. Мъжът започва да мисли трезво, а жената си губи разсъдъка.
  • Когато жената се сравнява с друга жена, тя се унижава.
  • В мига, в който жената започне да полага свръх усилия, за да се впише в критериите на мъжа, тя понижава собствените си стандарти за връзката.
  • Ако установите, че влагате прекалено много, връзката най-вероятно не е добра за вас. Щастливата връзка протича без усилие.
  • Без значение е колко привлекателна е жената, защото красотата сама по себе си няма да спечели уважението на мъжа. Външният вид може да го привлече, но вашата независимост ще го задържи.
  • Промените ли установените практики, вашето отсъствие понякога ще го накара да ви търси. Мъжете не реагират на думи. Те реагират на липса на думи.
  • Мъжът си мисли, че е спечелил – т. е. завладял – една жена, когато тя започне да “яде от шепата му”. В този момент той започва да се отегчава.
  • Най-привлекателното качество у една жена е достойнството й.

Шери Аргов е американска водеща на радиопредаване, посветено на общуването между мъжете и жените. Книгите й са издадени на повече от 30 езика и са начело в световните класации в категорията отношения между половете. Нейни статии са публикувани в списания като Cosmopolitan, Self, Glamour and First for Women.

Издателство “AMG Publishing”
Дата на издаване: 19.01.2009 г.
Обем: 256 стр.
Корична цена: 12 лв.

* * *

15 признака, по които един мъж може да разбере, че си зависима
Цветно изкушение за почитателите на „Приложна магия” от Сара Адисън Алън - "Градина на желанията"

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Elena ( преди 10 години )
До sisi: Ne6to ne si razbrala knigata mi se stryva!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
sisi ( преди 11 години )
Аз бях много добро момиче, но и затова момчетата ме лъжеха и ми изневеряваха, въобще нямаха никакво уважение към мен. Реших да си купя тази книга. Като си спомня с каква радост я купих от книжарницата, че чак буквално ми се реве сега. Превърнах се в такава ***, такава жена, на която за нищо не й пука, че чак взех аз да си вярвам.. Тази книга провали връзката ми с човека, когото обичам и до днес. Моето безразличие към него, моят непукизъм, моята фалшива същност, създадена по мотивите от тази книга, съсипа любовта ни.. И сега върви обяснявай, че ти пука за всичко, че никога не си бил такъв непукист, че мнението му те интересува...момчето изобщо не ми повярва..и от този ден нататък си казах: ЩЕ БЪДА СЕБЕ СИ, ПЪК КАКВОТО ЩЕ ДА СТАВА.. изгорих книгата..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
galina ( преди 11 години )
absolutno viarno za mladata mi vazrast razbrah majete obi4at sebeuvajava6ti se jeni koito si znaiat cenata van6niat vid sa6to e ot zna4enie majete obi4at s o4ite si mnogo e vajno i 4uvstvoto za humor majete mraziat sku4ni jeni :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Кучето ( преди 11 години )
Както е много вярно, така е и доста елементарно посланието. Естествено че всеки човек обича и се стреми към по-силните. Верните послания са: бъдете по-силни, УВАЖАВАЙТЕ СЕ, поставайте предимно себе си на първо място за да сте по-атрактивни. Останлите приказки за кучките и добрите момичета са ала бала. Това колко си силен и дали имаш доверие или не на някой няма пряка връзка. И както има много доверчиви жени, така има и много доверчиви и добрички мъже, даже сигурно са повече ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 0 rate down comment
Мъж ( преди 11 години )
Не съм чел книгата, но четейки представянето й, като цяло съм съгласен с всичко. И смятам, че това, което пише за предпочитанията на мъжете, абсолютно същото се отнася и за предпочитанията на жените. Сигурен съм, че ще потвърдите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 3 rate down comment
Кучката ( преди 11 години )
Мисля, че тази книга трябва да бъде пренаписана за БГ условия. И да се реабилитира понятието "***", защото това, което тази книга засяга е "силна жена". За БГ условия "***" е нещо друго. В БГ условия, мъжете гонят друг тип жени. Те се страхуват от силна, независима и интелигентна жена. Търсят повърхностна красота, ниско IQ и зависим темперамент, за да могат да доминират. Тази книга определено не е адекватна за БГ условия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Иванова ( преди 11 години )
Книгата е невероятна, чете се на един дъх. В последствие става настолна книга. Съжалявам, че нямах такова четиво в ръцете си, когато навърших 13 години. Бих я подарила на тийнейджърка, препоръчала съм я на повечето ми приятелки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
antoaneta ( преди 11 години )
zdraveite,az sam ot plovdiv no ot 1 godina jiveq v Garciq,Kavala i tuk nau4ih za tazi kniga namerih q na ruski i gracki ezik zapo4nah da q 4eta i stra6no mi haresa no ne q razbiram to4no kakto trqbva kakto e na BG,jelaq da si q kupq no tuk nqma ni6to na BG.6te se radvam ako mi pi6ete na meila ot kade moga da si q pora4am na BG.blagodarq predvaritelno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Veronika ( преди 11 години )
istinata e che trqbva da si kuchka v tozi jivot za da ne te tupchat..ako si dobroto momiche i si stoish y vas i pravish kakvoto iska muja ti shte mu se omrazne da te gleda... mujete iskat jeni koito da gi gonqt kato Kuchkata ! :) taka che tazi kniga e mnogo pozlezna za jenite koito iskat da budat Kuchki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
KINKA ( преди 11 години )
I az bix iskala da pro4eta tazi kniga na vsiaka zena. I chte go napravia v nai skoro vreme.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар